19 Mart 2008 Çarşamba

Sebzeli Ekmek!



Hafta sonu eşimle dışarı çıkmak için plan yaptık aksilik bu ya bir türlü çıkamadık.Bende çıkmadan bişeyler yemek için bu uyduruk ekmeği yaptım eminim benim gibi başkalarıda düşünüp yapmıştır.O yüzden benim icadım diyemeyeceğim.Ekmek hamurunu isterseniz mayalayabilirsiniz ancak ben çarçabuk olsun diye fırınlarda satılan ekmek hamuru kullandım.Sonuçta bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim.Hatta eşimle koca bir ekmeği bitirdik zorlasak biraz daha yerdik.Azra biraz büyüsün kızımada yapıcam.Aslında bu mızmız sebze yemeyen çocuklar için de ideal.Üzerinide biraz süsledinizmi oy oy oy...

Malzemeler

3 adet hazır ekmek hamuru (fırında satılan)
2adet kırmızı biber (yağ biberi)
4-5 adet mantar
ıspanak (ben göz kararı kullandım minik bağlardan 4-5tane)
2 kibrit kutusu kadar Beyaz peynir (sert peynir olursa daha güzel olur erimez)
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı
Biberler,mantarlar,ıspanak yıkanır doğranır.Yağda biraz kavrulur.Ekmek hamuru biraz elle açılır.Kavurduğumuz harç ekmek hamurunun içine uzunlamasına dökülür.Küp küp doğranan sert beyaz peynir (hatta bizimki köy peyniriydi çok da güzel oldu) eklenir.İki ucundan güzel ce kapatılır.Ekmek görüntüsü verilir.Üzerine bir yumurtanın sarısı sürülür.180 c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir(yaklaşık 15-20 dakikada pişiyor) Pişince mis gibi yumuşacık oluyor yanınada güzel bir çay...


Sofranızdan Bereket eksik olmasın!

Allah gönlünüzden geçeni kabul etsin.Hayırlı Kandiller dilerim.




5 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Emel,
Yeni adresin hayırlı uğurlu olsun :)Sebzeli ekmeği hiç duymamıştım, iyi ki yayınladın, çok da güzel görünüyor, afiyet olsun :)

lezzetyolculugu dedi ki...

T.ederim Aslı.Ama ben henüz blogspota alışamadım bir gecede bütün tarifleri taşımak zor oldu.Blogcuda bütün resimlerim otamatik küçülüyordu.Burası biraz daha karışık zamanla alışırım herhalde.Poğaçayı yaptım bakalım sende görünce beğenecekmisin...(merak etmen için poğaça ile ilgili yorum yazmıyorum :))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Umarım beğenmiş ve pişman olmamışsındır Emel..Gerçekten de çok merak ediyorum,özellikle de nasıl fotoğraflayacağını.. Pazartesi yayınlayacaktın değil mi? Ben de blog yazmaya yeni başladım ama blogspotla ilgili bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım..

PS. ikinci yoruma tıklamamak gerekiyor galiba :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ben bu tarifi deneyeceğim ilk fırsatta. Pek güzel duruyor. Aslında benim aklımda hep iç harcı sarmısak olan bir ekmek yapmak var. Bu şekilde sebze yerine sarmısak ezme koyarak belki olabilir.

lezzetyolculugu dedi ki...

Yani pınarcım sarımsaklı yapmakta bir seçenek ama bir hafta kokarsınız o kadar çok sarımsak koyarsan.Bence sen sarımsaklı ekmek yapmak istiyorsan ekmekleri dilimle terayağı ve havanda dövülmiş sarımsakları karıştır ekmek dilimlerinin üzerine sür.Hatta istersen bir dilimde kaşar koy ve mikrodalgada pişir.İnan güzel oluyr.