12 Mart 2008 Çarşamba

MUZLU RULO PASTAM ve PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ 18



En sonunda pastamı yapmayı başarabildim tabii bunda sabah eşimle girdiğim ve kaybettiğim iddanın payı çok büyük.Ama pastam tam istediğim gibi oldu pandispanyası hem çok hafif hem de çok lezzetli oldu.Umarım sizde beğenirsiniz.Bu pastanın tarifini daha önce Portakalağacı’nda görmüştüm (tarifleri gerçekten çok iyidir)fakat denemem çok iyi olmadı pandispanyası istediğim kıvamda değildi.Bende kendi tecrübelerimle tekrar yorumladım.Sizde yaparken isteğinize göre değiştirebilirsiniz.Pastamı aynı zamanda PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ 18, ev sahibi kadininmutfagi.blogcu daki arkadaşlarımla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.






Malzemeler


1 Pandispanya malzemeleri ;
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

2 Krema malzemeleri ;
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Kakaolu isterseniz 1-2 kaşık kakao
4 adet muz




Süslemek için ;
Hindistan cevizi,file fındık yada fıstık arzuya göre meyve ile de süsleyebilirsiniz


Pandispanyanın Hazırlanışı

1. 4 yumurta sarısı ve 4 yemek kaşığı şeker bir kapta mikserle önce düşük sonra yüksek ayarda yaklaşık 4-5 dakika çırpılır.İçine ayrı bir kapta karıştırılan un,kabartma tozu,vanilya yavaş yavaş ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.Başka bir kapta yumurta beyazları beyazlaşıp köpürene dek önce düşük sonra yüksek ayarda çırpılır.Sonra yumurta sarılarının olduğu karışıma yavaşça dökülür.(Kesinlikle çırpmak için mikser kullanmayın kek kabarmaz)bir kaşıkla hafifçe karıştırılır.
2. Karışım yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine bir kaşık ile yayılır.(Karışım azmış gibi görünmesine karşın kabardığı için tam geliyor) 170 c de önceden 8-10 dakika ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.(pişmesi kek ince olduğu için kısa sürüyor 10 dakika falan bu yüzden keki yalnız bırakmamanızı öneririm.)
Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla kek gevşek bir rulo halinde sarılır ve üzerine nemli bir bez yayarak dinlendirilir.(Çok sıkı sarılırsa kek yırtılabilir)



Kremanın Hazırlanması

1. 3 yemek kaşığı un 4,5 yemek kaşığı toz şeker (kullanıyorsanız kakao) tencerede karıştırılır içine yavaş yavaş soğuk süt ilave edilir.Devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir kıvam alınca ocağın altı kısılır 1-2 dakika daha pişirilir.Oda sıcaklığında ara sıra karıştırılarak hafif ılınması sağlanır.
2. Ilınınca rulo açılır.Üzerine bolca kremadan sürülür.(Yaklaşık üçte ikisini içine sürebilirsiniz)kekin içine genişliğine göre önce bir kenarına uzunlamasına yan yana 2 muz konur bir kat rulo yapılır sonra uzunlamasına 2 muz daha konur ve tekrar sarılır.Böylece duble muzlu rulo pastanız nerdeyse yenmeye hazır hale gelir.En son aşamada Pastanın üzerine kalan krema sürülür önce Hindistan cevizi serpilir ve arzuya göre süslenir.



Not: Eğer vaktiniz yoksa ve yinede gelen misafirlerinize yada kendinize pasta yapmak istiyorsanız Hazır Pasta kreması kullanmanızı öneririm inanın çok hafif ve lezzetli oluyor.pandispanya pişerken 1,5 su bardağı soğut sütle üzerindeki tarife göre hazırlayıp
pandispanya soğuyana dek dolapta bekletirseniz(biraz sertleşsin) enfes oluyor.
Yada kendi yaptığınız kremanın daha beyaz görünmesini isterseniz soğuduktan sonra içine çok az kremşanti yada pasta kreması (toz halde değil sütle hazırlanmış olarak) koyup karıştırabilirsiniz.



Ben pastamı birkaç farklı şekilde süsleyip sizlerle paylaşmak istedim.Sizde kendi hayal gücünüzle süsleyebilirsiniz..

Mutlu kalın...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hi..that looks delicious..too bad i dont know how to read..
come visit my blog too..
www.reanaclaire.blogspot.com