9 Mart 2008 Pazar

Havuçlu Kek(Şifa Niyetine!)


Bu keki denediğinizde eminim işte aradığım havuçlu kek buydu diyeceksiniz.Çünkü hangi arkadaşım havuçlu kek yapsa içi tam pişmemiş bulamaç gibi oluyor.Ama bu keki Selma yengemden aldım ve ilk denemede enfes oldu eşim bile artık bu keki istiyor.Hem hafif hem faydalı.Birkere havuç vitamin deposu, zencefil her derde deva mide problemlerine,öksürüğe, astıma, bronşite;tarçında öyle kalsiyum,magnezyum,demir,lif kaynağıdır mide rahatsızlıklarına iyi gelir şekeri düşürür kolestrolü dengeler…cevizin faydalarını anlatmaya gerek bile yok omega 3 kaynağı yaniii bu kek diğer keklere benzemez çok fayadalı yanına da şöyle bol tarçınlı salep offff offf offf …..




Malzemeler

4 yumurta
1 büyük rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ay çiçek yağı(fındık yada soya yağı da olabilir.Zeytinyağı fazla kabarmasını engeller)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz


Not: Evde zencefil yoksa hiç önemli değil 2 kaşık tarçın koyabilirsiniz.Dilerseniz vanilyada koymayabilirsiniz.


Hazırlanışı

Yumurtalar ve toz şeker derin bir kapta iyice çırpılır.Ardından ceviz hariç diğer malzemeler konur ve çırpmaya birkaç dakika daha devam edilir.En son ceviz ilave edilir fakat bu sefer blendırla değil bir kaşık ile biraz karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülür ve önceden 180 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.(Eğer sizde benim gibi bir kek kalıbı kullanıyorsanız 50 dakikada anca pişiyor Tepside pişirirseniz daha kısa sürebilir bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.Kürdana hamur yapışmazsa pişmiş demektir.Fırından çıkardıktan sonra kalıptan çıkarmaya çalışırsanız dağılır biraz ılıdıktan sonra çıkarırsanız parçalanma yapmaz)



Afiyet olsun ne demiş atalarımız Löp löp et, pıt pıt yağ olmasın :-)




Hiç yorum yok: