20 Mart 2008 Perşembe

Pratik pizza!

Pizzanın resmini koyarken bir yandanda gülüyorum.Bir arkadaşım yaptığı pizzayı sayfasına koymuş okuyucu arkadaşlardan biri yorum yazmış değiştirmeden aynen kopyalıyorum.
deniz dedi ki...
Bu pizza sana ait değil, belli resimden Pizza HUT ın pizzası. Özellikle malzemeli bölümü cekmişsin ki tabagındna belli olmasın pizza hut oldugu. insanları kandırma. dürüstce sadece yapabildigin seyleri yapıp resmini cekersen daha dürüstce olur!

Pınar'la pizzamızı yerken kendisini anıp bir hayli güldük.
Benim pizzama gelince ben hazır pizza unu kullandım çünkü hakkaten lezzeti harika.Unun içine su ve yağ ekliyorsunuz ve yoğuruyorsunuz 2 dakikada hazır.Mayalanmasını bekleme derdi yok.Ama birgün hamurunu da kendim yapıp tarifini yayınlarım bilmek isteyenler için. Ben iki orta boy pizza hazırladım biri peynirli(Akdeniz usulüne benziyor ancak ben salamda kullandım)
diğeri karışık pizza. Karışık pizzam

Malzemeler
hamuru için,
1 paket hazır pizza unu (üzerindeki tarife göre hazırlanır)
Karışık pizzanın üst malzemesi
2 adet sosis (küp küp doğranacak)
4-5 dilim ince kesilmiş salam(şeritler halinde kesilecek)
sucuk (göz kararı küçük dilimler halinde)
1 kase kaşar rendesi(fazlası vardır eksiği yoktur :))
1 domates
1 çarliston biber
1 kırmızı biber(yağ biberi)
8-10 adet doğranmış ziyah zeytin (varsa yeşil dolma zeytinde ilave edebilirsiniz)
2 adet ince doğranmış mantar
2 yemek kaşığı haşlanmış tane mısır(ben kullanmadım)
birazda nane

Hazırlanışı
Pizza hamuru tarife göre hazırlanır(ben biraz daha un ekliyorum çok cıvık olmasın diye) 2ye bölünür.Küçük yuvarlak borcamın içi çok hafif yağlanır.2 ye böldüğümüz hamurun bir tanesi elimizle içine yayılır.Üzerine pizza paketinden çıkan sosun (içindeki tarife göre hazırlanır) yarısı dökülür ve yayılır.Sonra sırasıya biraz kaşar ardından sucuk,salam,sosis,çekirdekleri çıkarılmış dilimlenmiş domates,kırmızı ve yeşil biber,siyah zeytin,incecik doğranmış mantar konur ve sonra tekrar çok az kaşar serpilir.200'c fırında biraz pişirilir pişmesine yakın pizza tekrar çıkarılır bu kez kalan kaşarın tamamı dökülür ve biraz kuru nane serpilerek kaşarlar eriyenedek pişirilir.

Peynirli pizzanın üst malzemesi
2-3 kibrit kutusu büyüklüğünde küp küp doğranmış beyaz peynir(sert peynir pizza için özel satılanlardan yada köypeyniri)
1 adet çekirdekleri çıkarılmış domates
1 adet kırmızı biber(yağ biberi)
1 adet çarliston biber
8-10 adet siyah zeytin
2 adet mantar
2-3 dilim ince dilim salam(şeritler halinde kesilmiş(koymaya bilirsiniz)
1 kase rende kaşar
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır(bizim buzlukta vardı soğuyunca sertleşiyor diye kullanmadım)
bir miktar kuru nane

Bu malzemelerde diğer hamur gibi hazırlanmış borcamın üzerine sırasıyla konur ve pişirilir.
Biz bitiremeyiz falan dedik ama akşam belki bizede biraz kalmıştır diye bekleyen kocalarımıza kırıntısı bile kalmadı.Onlarıda başka yemeklerle kandırmak zorunda kaldık :)

Afiyetle kalın

Peynirli pizzam

4 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Günaydın sevgili Emel, yine harikalar yaratmışsın.. Sabah evden aceleyle çıktım kahvaltı edemeden senin pizzandan iki :) dilim alıyorum.. Ellerine sağlık.. Bu arada eski sayfandaki turuncu ağırlıklı banner'a alışmıştım, ama yeşil de güzelmiş, güle güle kullan..

lezzetyolculugu dedi ki...

Afiyet olsun gerçeğini yemeyede beklerim.Seni meraklandırayım derken ben heyecanlandım poğaçanı bugün yayınlamaya karar verdim.Umarım bir sakıncası yoktur..
Hoşçakal

Adsız dedi ki...

merhaba
günaydın canım..şu hani Pizza huttın pizzası bu diyen arkadaş resme dikkatlica bakarsa şayet tabağı görebilir yandan diyorum ellerine sağilıkkk...
www.blogcu.com/anemonunmutfagi

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu Dominos pizzanın pizzası
kandırma bizi Emel:)Dürüst ol:))
Neyse bizi bilen biliyor. Bana yorum yazan arkadaşın aklına gelmiyor ki, ya bunun eşi dostu da okuyor bu yazıları, görüyor fotoları, pizza hut ın pizzasını ne diye kendi pizzası gibi göstersin,eşi dostu yalancı demez mi insana.
Neyse arada çıkar böyleleri
biz kendi işimize bakalım
Pizza harikaydı, kapasitemi gördünüz, akşama kalan pilavı bitirecek kadar:)