29 Mart 2008 Cumartesi

PANDİSPANYA TATLISI

İşte benim son gözde tatlım Sevgili Hilmiye teyzemin tarifi (bize bir türlü gelmeyen arkadaşım Kübra'nın annesi)Pandispanya tatlısı.Dün canı şerbetli tatlı isteyen arkadaşım için yaptım.Çokta güzel oldu ancak şerbetteki şekeri biraz daha az olsa daha şık olabilirdi.Tadı ravani gibi hatta unu biraz daha fazla olsa ekmek kadayıfı gibi bile olabilir.En güzelide yapımı çok kolay.Dün Kayınvalidem Pınarı ve beni su böreği yemeye çağırdı.Şipşak iki taşın arasında bir tepsi su böreği ve akşam eşlerimizle yemek için birde mantı yapıverdi.Böyle çarçabucacık yazdığıma bakmayın hepsini elde açtı.Yılların tecrübesi, bir gün öncesindende üç tepsi arkadaşları için yapmış.Bir güzel afiyetle yedik ama sizin için su böreğinin her aşamasını fotoğrafladım.Gerçi bizim bızdık bir yandan mutfaktaki ışık bir yandan böreğin enfes görüntüsünü resmetmeme engel olsalarda yinede fotoğraflarını çektim.İlerleyen günlerde ayrıntısı ile sizlerle paylaşacağım.

Gelelim tatlımıza,
Malzemeler
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket vanilin
1paket kabarma tozu

Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker (siz 2 bardak kullanın)
1/2 limondan daha az limon suyu (şekerlenmesin diye tarifte yok ben ekledim)

Üzeri için
1 paket krem şanti(1 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre yapılacak)
ceviz

Hazırlanışı
Yumurtalar ve şeker derin bir kapta çırpılır.İçine un,kabartma tozu ve vanilin eklenir çırpmaya devam edilir.Hafif yağlanmış tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 170'c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Orta boy bir tencereye su ve şeker dökülür kaynamaya başlayınca içine biraz limon sıkılır bir taşım daha kısık ateşte pişirilir.Şerbette kekte ılıkkken şerbet kekin üzerine dökülür. Kremşanti ve cevizle süslenir

Afiyet olsun


5 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Enfesssss görünüyor, ellerine sağlık,
Sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm..Emel'cim nefis görünüyor, ellerine kollarına sağlık :)

ebrulitatlar dedi ki...

Emel'cim tatlın çok güzel görünüyor. Börek içinse afiyetler olsun. Kayınvalideciğinin ve senin ellerine sağlık. Sevgiler..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ya Emel duygulandırdın, mutlu ettin beni o gün sen. O şerbetli tatlının benim için olduğunu öğrenince çok sevindim işte. İnsan mutlu oluyor. Allah da seni mutlu etsin ne diyeyim. İyi ki varsınız...

lezzetyolculugu dedi ki...

Feyza Fidan
teşekkür ederim siz daha güzellerini yapıyorsunuz.

Aslı'nın mutfağı
Teşekkür ederim canım benim sağolasın

Ebruli tatlar
Öncelikle çok geçmiş olsun.Tatlı için ise teşekkür ederim.
sevgiler

Pınarcım
Biz dostuz keşke daha güzelini yapabilseydim ancak evde irmik yoktu şeker pare yada kalbura bastı yapacaktım.Neyse bir dahaki sefere inşallah...Allah cümlemize mutluluklar versin sende tombul parmaklı oğlunda,Armağanda iyiki varsınız.Ve iyiki bizim dostumuzsunuz.