25 Mart 2008 Salı

Kıymalı Yumurtalı Ispanak

Ispanak en sevdiğim yemektir herşeyini severim kavurmasını, çorbasını,böreğini,yemeyini ama artık eskisi kadar yapmıyorum malesef.Ülkemizde bu kadar su sıkıntısı varken bol su ile yıkanması gereken ıspanağa biraz ara vermek durumundayım.Önceden nerdeyse 10 su yıkardım.Şimdi önce sirkeli suda bekletiyor daha sonra yıkıyorum.Ve ayda bir anca yapıyorum.Çocuklarımızın geleceği için küçükte olsa bişeyler yapmak lazım damlaya damlaya göl olur misali...
Mazlemeler
1 kg ıspanak (yıkanmış doğranmış)
1 büyük soğan (küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
200 gr kıyma(orta yağlı)
z.yağı (isteğe göre az yada çok)
yumurta(kişi sayısına göre örneğin 4 kişi için 4 yumurta)
1 çay bardağı kaynar su
tuz
Hazırlanışı
Soğan yağda kavrulur içine kıyma ilave edilir kavurmaya devam edilir kavurma devam ederken biber ve domates salçaları konulur birazda salça ile kavurmaya devam edilir.Ardından yıkanmış doğranmış ıspanak ve tuz ilave edilir.Yaklaşık yarım saat daha pişirilir.Arada bir karıştırılıp kontrol edilir gerekirse su ilave edilir.
Piştikten sonra üzerine yumurtalar sırayla kırılır fırında yada ağzı kapalı teflonda yumurtalar kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun!

4 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Emel'cim, çok güzel görünüyor.. Bu arada senin peynirli böreği yaptım, fotoğrafladıktan sonra aldım yanıma geçtim bilgisayarın karşısına.. Boş tabağım yanımda duruyor şu anda, anlayacağın çok nefis olmuş,tarifin için çok teşekkürler.. İznin olursa fotoğrafı sayfama koymak isterim :)

lezzetyolculugu dedi ki...

Peynirli böreğin olmasına çok sevindim tabiki yayınlayabilirsin hatta çok merak ediyorum.Ayyyy çok sevindim güzel tarif edemediysem diye telaşlanıyordum.

Adsız dedi ki...

Günaydın, ellerinize sağlık, Rahmetli anneannem çok yapardı ve biz mıhlama derdik bu yemeğe.Sizinkide çok leziz görünüyor. sevgiler, aslı

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Emelcim herkes senin kadar duyarlı olsa da çocuklarımıza daha yaşanılır bir dünya bırakmış olurduk. Maalesef ben de ıspanaktan bu sebepten vazgeçmiş durumundayım. Yıkaması ayrı zahmet o da ayrı, ayda bir yiyoruz biz de..