31 Mart 2008 Pazartesi

Hafta Sonu Manzaraları

Bu hafta sonumuz çok yoğun geçti Azra'cıkla bol bol gezdik.Havalar biraz daha ısınsın şehirler arası seyehatlerimizde başlayacak kısmetse.Cumartesi Ayla teyzeme gittik sağolsun bize çok güzel şeyler yapmış.En sevdiğim börek vardı pırasalı alt üst böreği(arnavut böreği),sarmalar,patates salataları,pastalar,bezeler közlenmiş kırmızı biber akşam içinde sağolsun karaciğerimize iyi gelsin ve AİDBE (Azra İçin Doğru Beslen Etkinliği :) ) etkinliğine destek vermek için enginar pişirmiş.Tabii balıkta vardı.Her şey bir yana bütün ailem birlikteydi öyle mutlu oldumki...Biz ailecek birbirimize çok düşkünüz kaç kişiyizki şunun şurası çocuklarımızda inşallah bu bağlılığı devam ettirir.Sağolsun Ayşe teyzem ve anneannem kollektif bir çalışma ile Azra'ya etek örmüşler çok güzel kıpkırmızı.Ayla tezemde bana bir sürü hediyeler almış çok mahçup oldum.Kısaca çok güzel ve yorucu bir gün geçirdik....

Teyzemin pırasalı alt üst böreği.Her dilimde bu sefer son diyorum ama yine yeni bir dilim yerken yakalıyorum kendimi...

Pazar günümüz ortaokul ve lise arkadaşım Filiz'in kahvaltı daveti ile başladı.Sağolsun bizim için çok güzel şeyler hazırlamış hele o ekmek hamuruyla hazırladığı pratik poğaça enfesti ellerine sağlık arkadaşımın.

Ordan önce anneme ardından kayınvalideme gittik.Gün bitti ama bizim için gezme bitmedi son olarakta sürekli bahsettiğim Selma yengeme gittik.Sağolsun Selma yengem yine döktürmüş cevizli keki gerçektende çok güzeldi birde evde yememiz için gönderdiği ve beni yüksek okul günlerime götüren tadı aynı metro otobüslerinde dağıtılan sandviçlere benzeyen poğaça vardı.Dayanamayıp eşim için gönderdiklerinide bir çırpıda yiyiverdim.Mutlaka tarifini alıp sizlerle en yakın zamanda paylaşacağım.Ama maalesef makinemiz arabada kaldığı için onların fotoğraflarını çekemedim.Son olarakta naçizane yaptığım çikolatalı ve fındıklı muffınimle(bence topkek) günü noktalamak isterim.Hoşçakalın mutlu kalın.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın, harika bir sofra insan böyle bir sofradan kalkmak istemezki.sevgiler aslı

http://asmutfak.blogcu.com

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim ne güzel ailece gezmişsiniz,nazar değmesin.. Sofra çok güzel görünüyor,afiyet olsun.. AİDBE çok hoşuma gitti, zaten senin bu kadar bilinçli bir anne olmanı takdir ediyorum.. Tarifleri bekliyorum, sevgilerimle..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Emelim güzel bir haftasonu geçirmişsiniz, ne güzel sofralar konuk olmuşsunuz, sevdiklerinizle beraber. Benim de güzel bir gün geçirmeme katkıda bulundunuz. Allah razı olsun sizden:)

lezzetyolculugu dedi ki...

Sevgili As mutfak
teşekkür ederim.insan hakkikaten böyle sofralardan kalmak istemiyor.Ama soframızı en çok güzelleşten yediklerimizden ziyade ettiğimiz sohpetlerdi
sevgiler

Aslıcık
Sağolasın.Gerçekten çok gezenti olduk biz.Dur durak bilmiyoruz pazartesi Azra bütün gün aralıklarla uyudu.Akşamda 20.30 da ailecek uyumuşuz.AİDBE ye gelince Azra doğmadan önce eşimle çok mutluyuz hiçbir şey eksik değil gibi geliyordu; ama bizim küçük fare doğunca anladımki aslında bişey eksikmiş Azra herşeyi tamamladı.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.Onu o kadar seviyorumki onun için herşeyi yapalirim.Doğru beslenmeye çalışmakta bunun bir parçası hem benim içinde yararlı.Eminim sen daha güzel anne olursun.

Pınarcan
Aşkolsun. Bende senin güzel bir gün geçirmene sevindim.Biz arkadaşız aramızda küçük şeylerin lafı bile olmaz.Anneciğine çok selam o gitmeden Can efendiye diş buğdayı yapalım.

Adsız dedi ki...

merhaba
ya ben bu sayfadan ayrılamıyorummm diet filan hepsi gittii.hepsinden bir parca aldım :))) ellerine sağlık arkadaşım.

www.blogcu.com/anemonunmutfagi