17 Mart 2008 Pazartesi

Bir Kahvaltı Sofrası Klasiği MENEMEN!

Kahvaltıda yemeyi en çok sevdiğim şeyler yumurta ve yumurta ile yapılan lezzetlerdir.Menemeni de çok severim ama bu menemeni eşim için yaptım kaşarlı menemen.Evlenmeden önce menemenin içine soğan koymazdım ama eşim böyle soğanlı daha çok seviyor bende ilk zamanlar mırın kırın ettim sabah sabah soğan olurmu diye ama zamanla alıştım. (aramızda kalsın bende soğanlı olunca daha çok seviyorum artık)

Malzemeler (3 kişilik)
4 yumurta
3 adet domates
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy kuru soğan (yada bir kaçtane taze soğan)
bir kaç dal maydanoz
tuz
sıvıyağ

HazırlanışıSoğanlar küp küp doğranır yağ ile biraz kavrulur içine küçük küçük kesilmiş çarliston biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir.Biber ve soğan ölünce içine kabukları soğulmuş ve minik minik doğranmış domatesler ilave edilir(isterseniz rendeleyebilir hatta bir diş sarımsak ilave edebilirsiniz).Domatesler iyice ölene kadar kavurmaya devam edilir.Enson maydonoz kıyılır karşıma eklenir.Bir iki çevirdikten sonra yumurtalar teker teker kırılır ve karıştırılır(arzuya göre isterseniz hiç karıştırmaya bilir yada iyice karıştırabilirsiniz)Pişen menemen servis tabağına konur bir kaç dilim taze kaşar ile süslenir ve mikrodalga fırında 15-20 sn ısıtılır(kaşarlar yumuşasın yeter.)
Sonra lüpür lüpür yenir
Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hahaha ev arkadaşımla bir tartışma yaşadık biraz önce;
menemene soğan konur mu konmaz mı?
ben ısrarla soğansız bu işin yarım olacağını söyledim.google da "menemen soğan" yazıp aratınca ilk üçte çıkıyorsunuz,haberiniz olsun :)
buarada eşiniz işi biliyormuş söylemeden edemedim.

lezzetyolculugu dedi ki...

Teşekkür ederim.Eşim gerçekten bu işini bilir benimle evlenmesinden belli değilmi :)
Ev arkadaşım deyince eski üniversite günlerime döndüm hey gidi günler.Mutlu günler dilerim