18 Nisan 2008 Cuma

HAVUÇ ÇORBASI

Havuç severmisiniz peki çorbasını denedinizmi?Bu çorba diğer çorbalara benzemez enfes tadı işlembe çorbasına benziyor.Eeee tabi sarımsak var içinde, birde sirke yada limonda döktünüzmü içine of of of.Denemediyseniz tavsiye ederim çok faydalı bir çorba.Havuç zaten çok faydalı birde içindeki sarımsaklı yoğurt eeee daha fazla anlatmaya gerek bile yok merhem bu merhem şifa niyetine.

Malzemeler

1 havuç (büyükse bir küçükse iki adet)
1 küçük soğan(büyükse yarısını kullanın)
1 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt(3-4 kaşık)
3 diş sarımsak
1/3 çay bardağı zeytin yağı
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
tuz


Hazırlanışı
Soğan ve havuç rendelenir çorba tenceresinin içinde sıvı yağ ile kavrulur.Soğan ve havuç iyice ölünce 1 yemek kaşığı un konur unun kokusu gidene kadar kavurmaya devam edilir.Ardından 1 bardak soğuk su tencerenin içine dökülür karıştırılır çorba kıvam alınca(un olduğu için sıcak su önce konursa topaklanma olur)sıcak su ilave edilir.Yarım saat kadar kaynatılır.Çorba kaynarken bir kasenin içine yoğurt,tuz,sarımsak rendesi konur çırpılır(ben yanlışlıkla yoğurdun kaymağındanda koydum biraz çorbanın içinde erir gider diye düşündüm ama tabi erimedi çorba pişinde ortaya çıkıverdi :))Çorba kaynayınca altı kısılır yada kapatılır(yoğurdu ilave edince kesilmesin diye)çorbadan bir kaç kaşık sarımsaklı yoğurdun içine ilave edilir çırpılır yoğurt inceltilir ve ısınır böylece tencereye girince kesilmez.Ve azar azar tencerenin içine dökülür bir yandanda karıştırılır.Ocağın altı tekrar yakılır kısık ateşte bir kaç taşım daha (10 dakika kadar)pişirilir.Karabiber,nane,sarımsaklı sirke ile servis edilir.
Afiyet olsun....

10 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık, hiç duymamıştım havuç çorbası.. Bugun de yemek pişireceğim, ne yapsam diye kara kara düşünmeye başlamıştım bile! Dolapta da havuçlar var, tamam kesin bu çorbayı deniyorum bugün.. Ayrıca sunum enfes, çorbanın rengiyle tabağın rengi çok güzel uymuşlar :) Zevkli arkadaşım benim, iyi haftasonları diliyorum.. Tarif için teşekkürler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim çorbanı yaptım da geldim :) Gerçekten de çok hoş bir lezzeti var, tavsiyenle içine sirke de ekledim.. Teşekkürler arkadaşım, sayende güzel bir çorba alternatifim oldu.. Tripod için çok üzüldüm, en kısa zamanda tamir olur umarım.. Bu arada azmin zaferine de çok güldüm :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık bende ilk defa duydum havuç çorbasını en kısa zmanada deneyeceğim sevgiler aslı

http://asmutfak.blogcu.com

lezzetyolculugu dedi ki...

Aslıcım
Çorbayı beğenmene çok sevindim bir kaç kez yaptıktan sonra ben tadını tam tutturmuştum ilk severde sulu gibi geldiyse havuç ve un oranını arttırabilir.İstersen içine haşlanmış tavuk yada balık parçaları ekleyebilirsin.Bu arada tripod keşke kırılsaydı kırılan canımmm fotoğraf makimemiz oldu.Yani artık yapılana kadar tarif marif yok:(

Asmutfak Aslı hanım teşekkür ederim denemenizden mutluluk duyarım bende sizin yeni tariflerinizi bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşımm
ellerine sağlıkk ama ben bugün çorba almıyacammm burada hava çok sıcakk...ama tarifi aklıma yazdımm..:)))
www.blogcu.com/anemonunmutfagi

Melek* dedi ki...

bilhassa ek gıdaya geçen çocuklar için iyi olur ben çok yapadım ellerine sağlık

Mebrule dedi ki...

Merhaba canim, havucu her turlu denedim de basli basina bir corbada hic denememisim. Daha bugun bozulmakta olan havuclari rendeleyip dolaba kaldirmistim. Kisa zamanda deniycem, ellerine saglik...

elegimsagma dedi ki...

merhaba, corbanizi bugun 3. kez yapisim ve sonuc yine mukemmel, tarif harika, ellerinize saglik! iyi ki paylasmissiniz!
sevgiler

lezzetyolculugu dedi ki...

Afiyet olsun beğenmenize sevindim.Şifa niyetine inşallah :)

hülja dedi ki...

Herkes beğenmiş ilginç.benmi tutturamadım anlayamadım.kendi yaptığım için konuşuyorum yediğim (daha doğrusu yiyemediğim) en kötü çorbaydı..