7 Nisan 2008 Pazartesi

Kıymalı Makarna (Spagetti Bolonez)

Bugün inanılmaz mutluyum kızım tam beş ayını doldurdu.Zaman ne çabuk geçti tanrım su misali.Bızdığım bir anda nefesim oluverdi sol yanımı kapladı.Onunla atıyor sanki kalbim.Rabbim isteyen herkese nasip etsin, bu mükemmel duyguyu tattırsın inşallah.Birazdan kızıma her ay yazdığım mektuplardan birini daha yazacağım. Daha öncede yazmıştım kuzuma her ay bir mektup yazıyorum bir yaşına geldikten sonrada her yıl doğum gününde yazacağım zamanı geldiğinde ona hediye edeceğim.Ama sizinle paylaşamayacağım için özür dilerim dedimya kızım için özel.Belki büyüyünce o paylaşır....
A bu arada makarnam çok lezzetlidir.Her konuda mütavazi olabilirim ama makarnalı lezzetlerde asla.Bir sürü çeşidini bilir severek yapar ve yerim.Kıymalı makarnada bunlardan bir tanesi.Hem çok kolay hem çok lezzetli.Umarım sizde dener ve beğenirsiniz.



Malzemeler

1 paket çubuk makarna(spagetti ben barilla kullandım)
200 gr az yağlı kıyma
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı yağ biberi
1/2 soğan rendesi
1 diş sarımsak
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça (domates yada biber salçası farketmez)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
su
tuz
karabiber
nane

Hazırlanışı
Büyük bir tencerede su kaynatılır içine biraz tuz ve sıvı yağ ilave edilir.Ardından bir paket makarna kırılmadan içine boşaltılır makarna paketinin üzerinde yazan süre kadar pişirilir süzgeçten süzülür.Sudan geçirilmez lezzeti azalır.Tencerenin içine bir tatlı kaşığı tereyağı konur ocakta eritilir ve süzülen çubuk makarna içine boca edilir.Bir iki dakika karıştırarak kavrulur.Başka bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytin yağı kullandım)konur.Soğan ve sarımsak rendelenir biberler minik minik doğranır ve tencereye ilave edilir ve hepsi kavrulur,soğanlar ve biberler kavrulunca kıyma ilave edilir kavurmaya devam edilir kıymada kavrulunca rendelenmiş domatesler konur yaklaşık 5-6 dakika daha kavurduktan sonra salçada ilave edilip kavurmaya devam edilir.Kavurma işleminin bitmesine yakın varsa nane,karabiber biraz kıyılmış maydonoz ve tuz konur birazda makarnayı haşladığımız sudan konularak salçalı sosun incelmesi sağlanır.Ve tatamm makarna nerdeyse hazır tabağa biraz makarna üzerine sos birazda üzerini süsledinizmi yemede yanında yat....


5 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim şahane görünüyor, ben de makarnanın her türlüsünü çok severim, hatta akşam eve gidince makarna yapmayı planlıyordum.. A bi de kereviz salatası yapacağım, kulaklarını çınlatıyorum o yüzden sabahtan beri.. Azra'cığım bir ay daha büyüdü demek, maaşallah, nazar değmesin ne ona ne de senin mutluluğuna :)Arayı açma, özlüyorum yazılarını :)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim faydalı bilgiler için çok teşekkürler, yazına link vermem sorun olmamıştır umarım.. Bloguna paralel kullandigin bir mail adresi varsa benim mailime atar misin?

lezzetyolculugu dedi ki...

Rica ederim canım bir işe yararsa ne mutlu bana aksine sana çok teşekkür ederim yazım daha çok kişiye ulaşacak sayende.Mail adersimi sana mail atacağım
Sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzel ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

tontonum ellreıne sağlık hepsi birbirinden güzel hele uyduruk su böreğine bayıldım