11 Nisan 2008 Cuma

Emel Keki(PDÇSE 20)

Bir kek yapmak istedim ama içinde hindistan cevizi olsun aaa birazda zencefil fena olmaz aslında ya aslında zencefil varken tarçında mis gibi kokar hadi birazda ondan,ceviz de şöyle yerken ağzımıza gelsin kıtır kıtır eee fındığın başı kelmi,birazda portakal mı koksa acaba...derken biraz ondan biraz bundan Emel keki olu verdi.Pişirirken biraz korktum aslında olurmuki diye ama inanın enfes oldu.En azından eşim ve ben çok beğendik. Mis gibi kokan bir kek isterseniz denemenizi tavsiye ederim....Bu arada değişik bir tarif bulayım diye beklerken porselen demlik çay saati etkinliği 20 nin sonlarına gelindiğini farkettim.Etkinlik sırası mucizembenibul arkadaşımda.Kekimde gayet lezzetli oldu kekimle katılayım bende.

Mazlemeler
3 yumurta
2,5 su bardağı elenmiş un
1,5 su bardağı toz şeker(biraz daha tatlı olsun derseniz 2 yemek kaşığı daha ilave edin)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı(silme) toz tarçın
1 portakal kabuğu rendesi(limonda olabilir)
1 su bardağından biraz az ceviz
1/2 su bardağı fındık içi
kuru üzüm(evde yoktu ben kullanamadım ama koyunca daha güzel olur)

Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Süt ve yağ ilave edilir biraz daha çırpılır ardından un,kabatma tozu,vanilya,zencefil,hindistan cevizi,tarçın,partakal kabuğu rendesi konur çırpmaya devam edilir.Yaklaşık 5 dakika çırpıldıktan sonra içine kırılmış ceviz ve fındık ilave edilir(ben toz halinde sevmiyorum yerken ağzımıza ceviz geldiği belli olsun diye biraz büyük parçalıyorum)Bu kez mikserle değil kaşıkla karıştırılır.(varsa kuru üzüm yada damla çikolata da atılabilir)Az yağlanmış kalıba dökülür önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.(kürdanla kontrol edebilirsiniz.)İlk yirmi dakika fırının kapağı açılmamalıdır.Ve piştikten sonra kalıptan hemen çıkarmak yerine nemli bir bezin üzerinde taklaşık 10 dakika bekletip kalıptan öyle çıkarırsanız kekte parçalanma olmaz.

Birde ben çikolatayı çok severim derseniz üzerine çikolata sosu dökebilir ve hindistan cevizi yada cevizle süsleyebilirsiniz.Artık orası sizin damak tadınız.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım çayın yanına çok güzel gider bu kek..
www.blogcu.com/anemonunmutfagi

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben çok sevdim Emel kekini :) İçinde yok yok, ne güzel.. Ceviz ve fındığı iri parçalar halinde koyma fikrine katılıyorum, yemesi daha zevkli oluyor.. Azracığın da minicik halini görmüş olduk,ne tatlı uyuyor, melek gibi :) Nazar değmesin..

ebrulitatlar dedi ki...

Emel'cim bu kadar güzel malzemelerle kek güzel olmazmı hiç. Mis kokulu harika bir kek olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler, güzel bir haftasonu geçirmen dleğiyle..

ebrulitatlar dedi ki...

Yazmayı unuttum, kurabiyeyi beğenmenede sevindim. Afiyetler olsun. Ellerine sağlık...

SEDA dedi ki...

Immm nefis görünüyor.. Ne güzel de kabarmış. Kesinlikle çayın yanında süper olacağını düşünüyorum ben de :) Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

SELAM CANIM
KATILIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER TARİFİN YAYINDA

Mebrule dedi ki...

Ziyaretin icin tesekkurler Emel, Oncelikle sunu soyleyeyim kek harika gorunuyor, ellerine saglik:) Ilk buraya geldigimde alismak ne kadar zor oldu benim icin bilemezsin, sokaktan insan gecmiyordu, 1 ayda 7 kilo almistim evde pineklemekten. Simdi ise alistim, hatta seviyorum bile buralari. Ozellikle cocuklarim doganin icinde buyuyorlar, bazen pencereden bakarken komsumuzun agacinda sincap gorebiliyoruz :) Ya da markete giderken yol kenarindan ceylan cikabiliyor. Cennet boyle bir yer olmali, keske ulkemde olsa boyle yerler. Bu yaz Istanbuldan Urfaya araba ile yolculuk ettik ve Toroslara kadar yesillik gormedik, cok uzuluyorum. Cocuklarimiza nasil bir dunya birakiyoruz diye...Bahce dediysem cok buyuk bahcem yok, aslinda var da tas dosenmis vakti zamanin da...ben bazi yerlerine toprak doktum, ekiyorum biseyler. Bana kalsa garaja bile ekecegim de esim frenliyor :) Bu arada peyniri halamiz yapti ama onun yaptigi kolayi, asil ustalik kaynatip tuzlamakta:) Halam okusa bana nankor diyecek :)

lezzetyolculugu dedi ki...

Sevgili anemo
T.ederim.Asıl senin gönlüne sağlık Lösemili çocuklar yararına yapılacak kermesin tarihini yayınlayıp bizi bilgilendirdiğin için..
Aslıcım
Çok teşekkür ederim Azranın fotoğrafını bazı sebeplerden dolayı kaldırdım.Ama sana istersen tüm resimlerini yollarım

Ebrulitatlar
Valla uydurup muydurup bişeyler yapıyorum sağolsun eşim herşeyi yiyiyor :)Ama şimdiye kadarda kötü olmadı çok şükür.

Seda hanım
Bende sizin blogunuzu tanımış ve güzel tariflerinizle tanışmış oldum teşekkür ederim hepsi birbirinden enfes ellerinize sağlık

mucizembenibul
T.ederim.Çok güzel ve katlımı bol bir etkinlik oldu.

Mebrule
Tamam tamam peyniri sen yaptın :)
Çok güzel bir görüntü lezzetinden hiç şüphem yok zaten acaba bende peynir yapabilirmiyim kızıma.
Bizim memleketimizde çok güzel ancak biz yakıp yıkıp kıymetini bilmiyoruz.Oraya ne kadar alışırsan alış sevdiğin bir çok insan burda bir yanın buradan kopamaz.İstanbula geldğinde görüşmek isterim.Nankörlük yapmayayım bizim sitemizinde bol yeşili var hatta birde çamlık mevcut sabah kahvaltıları için.Yani bizim bıdık yinede şanslı.Tabiii sizin kadar değil orda herşey taze taze burada soğulsun devletimiz hormonlu yiyeceklere bir dur demiyor bir standart getirmiyor.