29 Şubat 2008 Cuma

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 16 (KADAYIFLI MUHALLEBİ)

Bu tatlı bir iki ay önce Selma yengemde yediğim ve hayran kaldıktan sonra evde en az haftada 1 kez yaptığım bir tatlı çok hafif dondurma eşliğinde nefis bir sunumu ve tadı var.Mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16 için en sevdiğim tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim.Dilerim sizlerde beğenirsiniz.


Malzemeler

250-300 gr kadayıf
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı toz şeker

Muhallebi için,

1 lt süt
2 fincan un
2 fincan şeker
1 vanilya (isteğe göre damla sakızı)
1 paket kremşanti(1 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre yapılır)


Hazırlanışı

Kadayıf elle ufalandıktan sonra fırında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Fırından çıkarıldıktan sonra biraz soğuması beklenir içine şeker ve ceviz ilave edilip harmanlanır 2 ye bölünür.
Bir tencereye süt,şeker,un konur önce orta ateşte pişirilir muhallebi kıvam aldıktan sonra düşük ateşte bir iki dakika daha pişirilip ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.Soğuyunca mikserle çırpılır.
1 bardak süt ile 1 paket kremşanti hazırlanır. Muhallebi iyice soğuduktan sonra muhallebinin içine dökülür karışım iyice çırpılır.



Büyük dikdörtgen borcamın içine kadayıfın yarısı iyice yayılır.Üzerine muhallebinin tamamı dökülür üzerine tekrar kalan kadayıf serpilir.Buz dolabında bir gün dinlendirilir.
Afiyet bal şeker olsun!



1 yorum:

seyabb dedi ki...

ben kaçıyorum siteden resimlere baktıkça ağzım sulandı.Hepsi muhteşem.Ve yapılabilir tarifler.Emeğinize sağlık.