20 Şubat 2008 Çarşamba

CEVİZLİ TEYZE KEKİ


Bu kekin tarifini Ayşe teyzemden seneler önce almıştım hatta benim ilk öğrendiğim kekti.Çok ta sık yaparım ama keki o kadar çok değiştirmişim ki Ayşe teyzem yediğinde kendi kekini tanımamıştı.


Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 bardak sıvıyağ(tercihen ay çiçek,soya yağı yada fındık yağı gibi ince yağ kullanırsanız kekiniz daha çok kabarır)
1 su bardağı süt
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
½ paket kakao
Arzuya göre biraz limon rendesi


Yapılışı
Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır.Sıvı malzemeler ilave edilir biraz çırpılır.ardından kakao ve ceviz hariç malzemeler ilave edilir iyice çırpılır.sonra ceviz ilave edilir bu kez blendırla değil bir kaşıkla karıştırılır.karışımın ¾ yağlanmış kalıba dökülür.Kalan kısma kakao ilave edilir (kakaoyu azar azar ilave ederseniz göz kararı daha iyi olur ama aşağı yukarı yarım paket gidiyor.) kalan karışımda kalıba dökülür.Bir kaşık yardımıyla biraz şekil verilir ama çok bulamaç yapmazsanız iyi olur kestiğinizde daha iyi görünür.Önceden ısıtılmış 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir..

Hiç yorum yok: