21 Şubat 2008 Perşembe

AYRANLI POĞAÇA

Bu tarifi çok severim hem çok basit hem de mayalama derdi yok.Benim gibi mide problemi yaşayan kişilerde mayalı yiyecekler bazen rahatsızlık verebiliyor.Pazar kahvaltılarında bu sıcacık poğaçalar ev halkını mutlu etmeye yetiyor.

Ayranlı Poğaça

Malzameler
125 gr margarin(yarım paket)
3 su bardağı un
1 su bardağı koyu ayran
1 yumurta akı (sarısı üstü için)
Tuz
Kabartma tozu

İç malzeme
Arzuya göre peynir,haşlanmış patates,zeytin olabilir.(ben zeytinli ve peynirli iki çeşit yaptım)

Yapılışı
Margarin eritilir içine yumurta akı ilave edilip çırpılır; ardından un (eleyerek koyarsanız daha çok kabarır)ayran,tuz,kabartma tozu eklenir yoğrulur.Ceviz den biraz daha büyük parçalar koparılır içine arzuya göre iç malzeme konulur (örneğin doğranmış zeytin) yuvarlanır az yağlı tepsiye dizilir.üstüne yumurta sarısı sürülüp önceden 170 c de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.(İsterseniz tepsiyi yağlamak yerine yağlı kağıt serip üzerine dizebilirsiniz)

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: