Malzemeler (4 kişilik)
4 yumurta
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı kadar taze kaşar rendesi
1 çay kaşığı tereyağı(arzuya göre başka bir yağda olabilir)
1 çay kaşığı un (çevirirken kolaylık sağlıyor)
tuz
Süslemek için
3-4 yaprak kıvırcık
½ domates
1 dilim havuç
1 adet siyah zeytin
1 dilim salam
Yapılışı
Patatesler soyulur.Küp küp doğranır bol yağda kızartılır.Yağı çekilsin diye ayrı bir tabağa havlu peçete serilir üzerine konur.
Başka bir kapta yumurtalar,un,yağ,kaşar,tuz çırpılır.Patatesler orta boy bir tavaya (teflon olursa daha kolay çevriliyor)alınır.üzerine karışım dökülür.Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı çevrilir.Süslemek için ayrı bir tabağa alınır.Kıvırcıklar saç,domates ağız ve kulaklar,havuç burun,salam ise papyon olacak şekilde süslenir.
Afiyetle kalın!
4 yumurta
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı kadar taze kaşar rendesi
1 çay kaşığı tereyağı(arzuya göre başka bir yağda olabilir)
1 çay kaşığı un (çevirirken kolaylık sağlıyor)
tuz
Süslemek için
3-4 yaprak kıvırcık
½ domates
1 dilim havuç
1 adet siyah zeytin
1 dilim salam
Yapılışı
Patatesler soyulur.Küp küp doğranır bol yağda kızartılır.Yağı çekilsin diye ayrı bir tabağa havlu peçete serilir üzerine konur.
Başka bir kapta yumurtalar,un,yağ,kaşar,tuz çırpılır.Patatesler orta boy bir tavaya (teflon olursa daha kolay çevriliyor)alınır.üzerine karışım dökülür.Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı çevrilir.Süslemek için ayrı bir tabağa alınır.Kıvırcıklar saç,domates ağız ve kulaklar,havuç burun,salam ise papyon olacak şekilde süslenir.
Afiyetle kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder