5 Ocak 2009 Pazartesi

KURU PATLICAN DOLMASI

Geçen akşam canım patlıcan dolması istedi.Üşenmedim, çıkardım yengemin köyden getirttiği kuru patlıcan ve biberleri bir güzel dolma yaptım güzel olmaz düşüncesiylede yapılışının hiç fotoğrafını çekmedim.Ama beni bile hayretler içinde bırakan harika bir dolma oldu.Keşke yapılışınında fotoğrafını çekseydim diye düşünürken ablam aradı oda benimle aynı saatlerde patlıcan dolması yapmış ve benim için her aşamasının fotoğrafını çekmiş.Hemen fotoğrafları ve tarifi gönderdi bende sizlerle paylaştım.Yapma tarzlarımız ablamla biraz farklı ama ablamında harika dolma yaptığını bildiğim için sizlerle onu paylaşıyorum.

Küçük bir not: yukarıdaki tabaktaki dolmalar benim yaptığım dolmalar diğer fotoğraftakiler ise ablamın..


Malzemeler
  • 25-30 kuru patlıcan

iç harcı

  • 250 gr dolmalık kıyma
  • 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • çeyrek limon
  • 1 soğan
  • maydanoz
  • tazenane
  • karabiber
  • tuz
  • kurunane

üzeri için,

  • sıvıyağ
  • 4bardak su
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1yemek kaşığı biber salçası
  • çeyrek limon

Yapılışı


Patlıcanlar kaynar suda 10 dk. haşlanır
İç harcı için; soğan minik minik doğranır kıyma ve diğer tüm malzeme ilave edilip karıştırılır

Her patlıcan yarısına kadar doldurulup sırt sırda dizilir

Resim Ekle üzerine salça,yağ,limon,4bardak sıcak su,ile karıştırılıp dökülür suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Dolmalar pişiyor



Buda afiyetle yeme aşaması

Not:Benim tarifim biraz daha farklı ilerleyen günlerde onuda sizlerle paylaşacağım.İkiside güzel oluyor artık hangisini isterseniz onu yapabilirsiniz.

2 yorum:

Disalce dedi ki...

seninde ablanında ellerine sağlık...

ne şanslıymışsın..ablanda aşamaları çok güzel çekmiş...

aslında aşamalı yemek çok zordur...elini yıka foto çek...elini yıka foto çek....

ikinizinde ellerine sağlık..nefis görünüyor...

Unknown dedi ki...

Bayılarak yiyorum ben bu dolmayı ablanın ellerine sağlık çok güzel resimlemiş.
çok öpüyorum.