13 Ocak 2009 Salı

BEZE

Tarifi ablamdan aldım o nerden aldı bilemem.Hem çok basit hemde güzel denemenizi tavsiye ederim.Çorbalara terbiye yapınca yumurta beyazları kalıyor işte size değerlendirme yolu..

Malzemeler
3/4 su bardağı toz şeker

2 yumurta beyazı

istenirse ortasına damla çikolata, fındık, tuzsuz soyulmuş badem konulabilir hatta çokta güzel oluyor.


Hazırlanışı

Yumurta ve şeker 9-10 dakika mikserle çırpılır. Krema sıkma torbasıyla yada yoksa buz dolabı poşetinin içine konulup ucu kesilerek beze şekli verilir.(İstenirse ortasına fındık damla çikolata ve badem onulabilir) Önceden 140 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk. pişirilir.



Bir dahaki sefere inşallah bezeli dondurma tarifi veririm çok güzel oluyor.

4 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ne güzel bir düşünce yumurta beyazlarını değerlendirmek.bende hep merak ederdim bu bezeleri nasıl yapılıyor diye ne iyi oldu birşeyler öğrendik.

Adsız dedi ki...

Eşim pek sever, onun için bi ara denesem bende ne hoş olur.
Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Beze hiç yapmadım çokda basitmiş ellerine sağlık canım
oğluma yapcam bezelerden
öpüyorum.

Ayse Pamuk dedi ki...

Pek bi severim ellerine sağlık