Tarif çok basit köfteler yoğrulur misket büyüklüğünde yuvarlanır ve yağda kızartılır.Bulgur pilavı ise aşağıdaki gibi pişirilir.Birlikte sunulur.
Bulgur pilavı için malzemeler(2 kişilik):
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan (küçük boy)
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak
1 su bardağı kaynar su
Soğan ve sarımsak rendelenir(isterseniz doğrayabilirsiniz) sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.(eğer rendeleyekseniz salça, soğan ve sarımsağı bir kavurabilirsiniz)İçine bulgur ilave edilir çok az daha kavrulur son olarak kaynar su ilave edilip bir iki karıştırılıp ocak kapatılır 5 dakika dinlendirilir. (isterseniz tavuk veya etsuyu koyabilirsiniz)
Servis ederken;
Bir kaseye pilavdan konur ters çevrilir üzerine top kötelerden bir kaçtane konur.Bir cezveye 1 talı kaşığı biber salçası ve bir tatlı kaşığı zetin yağı konur kavrulur içine biraz sıçak su konup inceltilir bir taşım daha pişince köftelerin üzerine dökülür.Kurunane ve turşuyla süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
7 yorum:
Emel'cim ne kadar özlemişim senden tarif okumayı bir bilsen.. İnce bulgurdan pilavı çok merak ettim, mutlaka deneyeceğim.. Ellerine sağlık canım..
selam.nefis bir tabak hazırlamışsınız.elinize saglık.sevgiler.
hunerlieller.net
NEFİS GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLER...
Çok iştah açıcı görünüyorlar
ellerine sağlık
sevgiler
Ay bayilirim bende,ellerine saglik...sahane de sunum,hiç yenmezmi...sevgiler
Selam Emel
Acemi bir asci olarak bir türlü köfteyi tutturamadim. Ya dagiliyorlar yada cok sert oluyorlar.
Eger bu harika görünümlü, istah acici köfteleri nasil yaptigini yazina eklersen sevinirim.
Sevgiler
Dilara
Dilara'cım daha önce köfte tarifini vermiştim diye tekrar yazmadım ama yazının içinde geçen mavi renkte köfte yazısını tıklarsan tarife ulaşabilirsin.
Sevgiler.
Yorum Gönder