25 Kasım 2008 Salı

FIRINDA KREMALI PATATES

Tarif çok basit lezzet harika.Et yemeklerinin yanında süper bir sunum.Gerçi bunu ben yapmadım ablam yaptı ama çok beğendim.Tavsiye ederim.

Malzemeler
4-5 adet orta boy patates
tuz (miktar arzuya göre)
1/2 paket çiğ krema(patatesler büyükse biraz falza konulabilir.)
1 çorba kasesi kadar rendelenmiş taze kaşar
2 tatlı kaşığı toz tavuk bulyon (ablam knor kullandı)

Hazırlanışı
Patatesler soyulur yıkanır önce ikiye kesilir sonra çok ince doğranır, tuzlanır.Üzerine 2 tatlı kaşığı toz tavuk bulyon ve yarım paket çiğ krema dökülür harmanlanır.Tepsiye konur.Son olarak her yerine eşit olacak şekilde kaşar rendesi serpilir.180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Not: Patatesler çok ince olmazsa çabuk pişmez.
Afiyet olsun

2 yorum:

sevgi dedi ki...

Ablanın ellerine sağlık.Güzel bir lezzet.

Huriye dedi ki...

Ablanin eline saglik,bende bu sekil yaparim ama hiç bulyon koymadim lezzetine lezzet katar eminim,et yemeklerin yanina gerçekten çok guzel yakisiyor...sevgiler