1 Mayıs 2008 Perşembe

SALATA YARIŞMASI

Daha önce pasta yarışması düzenleyen arkadaşlarım şimdide salata yarışması düzenlemişler Kazanma ihtimalimin milyonda bir olasılık bile olmadığını bilsemde kısırımı göndermek istedim :)Kısırım dediğime bakmayın kayınvalidem yapıp göndermiş ama tarifi benimkinin aynıdır çünkü ben ondan öğrendim.

Daha önce kısır yapmıştım bu sebeple tarifi ordan alabilirsiniz.Yalnız bu sefer soğanlar kavrularak yapılmadı.Önce 1 yemek kaşığı biber salçası,1,5 yemek kaşığı domates salçası sıcak su ile karıştırıldı bulgurların üzerine döküldü bekletildi.Ayrı bir kapta taze soğan,kıvırcık,1-2 diş sarımsak,1 adet küçük kuru soğan,maydonoz çok küçük parçalar halinde kıyıldı.Bekleyen bulugurun üzerine kurunane,kimyon,karabiber,pul biber,nar ekşisi,tuz döküldü karışrırıldı son olarak yeşillikler,limon suyu ve küp küp doğranmış salatalık tuşusu ilave edildi.
Not: İsterseniz 1-2 adet çekirdekleri çıkarılmış domateste ilave edebilirsiniz.

9 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

selam emek verilip yapılan herşey çok güzeldir kısırı çok sevdiğim için çok beğendim ille görsellik olacak değil lezzeti nin harika olduğundan eminim sunumu da çok güzel kayınvalidenizin ve sizin ellerine sağlık sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım Emel'cim, kayınvalidenin ellerine sağlık.. Hiç yapmadım kısır, ama pek severim.. Akşama denesem mi acaba? Ne pişirsem diye kara kara düşünüyordum.. Sunumunun çok güzel olduğunu söylememe gerek var mı acaba? :)

Sevil Şahin dedi ki...

Cnm arkadaşım, Salata yarışmamaıza katılımından dolayı çook teşekkür ederim, ellerine ve emeğine sağlık. Şimdiden başarılar..

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin. Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: sevil sahin
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarifim: SALATAM
Link: http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/04/salata-yarimamiz-baliyor.html
KATILIRSAN MUTLULUK DUYARIZ.

SEVGİLERİMLE
SEVİL
KAYINVALİDECİNE SELAMLAR :)))

Adsız dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık, görüntü harika eminim tadıda öyledir.sevgiler, aslı

http://asmutfak.blogcu.com

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ksır harika olmuş sunumda çok şık...Ellerinize sağlık ...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba canım kısırı kim sevmez ki
ellerine sağlık.yarışmada başarılar dilerim.sevgilerimle nilgün

ebrulitatlar dedi ki...

Emel'cim merak ettiğin için çok teşekkür ederim canım, sağolasın. Daha iyiyim allaha şükür. Ağrılarım ilk başlardaki gibi değil, biraz daha azaldı. Fazla hareket ettirirsem ağrım oluyor. İki haftadır pansumana gidiyorum. Dikişlerim alındı. Elim hala alçıda. 12 Mayıs'ta alçım çıkacak. Şimdilik dinlenip, yaranın iyileşmesini bekliyorum. Belki fizik tedavi gerekebilirmiş doktorumun söylediğine göre ama sonraki durumu bilemiyorum şimdilik. Hayırlısı ne ise o olsun. Şifa allahtan. İnternetede sadece yorumları onaylamaya giriyorum. İnşallah sonra tek tek dolaşıp ziyaret edeceğim herkesi. Şimdilik böyle canım. Çok çok teşekkür ediyorum, kocaman sevgiler, öptüm, hoşçakal..

lezzetyolculugu dedi ki...

Gül ablacım teşekkür ederim benim mutfak geçmişim sizinki kadar olmasada severek yapıyorum sevgiler

Aslııııcımmm özledim valla.Kısırı tabii yapabilirsin ama yarın tavuk tarifim var onu mutlaka yapmanı tavsiye ederim enson eşim parmaklarını yalıyordu :)

Sevil hanım
Asıl etkinlik için ben size teşekkür ederim.

SEvgili As mutfak teşekkür ederim.Bu arada çilek reçeliniz enfes görünüyor ellerinize sağlık...

Benim yemeklerim merhaba sitenizi bulduğum için çok şanslıyım birbirinden güzel tarfler var.Ziyaretiniz içinde teşekkür ederim.

Ebrucum canım çok çok çok geçmiş olsun.İnşallah bir an önce alçıdan kurtulursun ve fizik tedaviyede gerek kalmaz.Canım benim evde yemek falanda yapamıyorsundur.Yapabileceğim bir şey olursa nolur çekinme...

Mebrule dedi ki...

Merhaba canim, kendine haksizlik etme, bende bir kisir severim ve sunumun harika...sansin bol olsun :) kendine iyi bak...