28 Şubat 2008 Perşembe

Sosyete Mantısı


Okul yıllarımda en çok yaptığım yemeklerden biridir sosyete mantısı öğrenci evimizde bu mantı ile ne çok misafir ağırladık hey gidi.Arkadaşım hatırlatınca tekrar yapayım dedim..Mantının sosyetikliği tartışılır ama lezzeti asla....


Malzemeler

3 yufka
200 gr kıyma
1 soğan
bir tutam kimyon
bir tutam karabiber
bir tutam pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı su

Süslemek için

yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kuru nane



Hazırlanışı

Yufka 6 eşit parçaya bölünür. Soğan rendelenir diğer malzemelerle birlikte (iç harcı) yoğurulur(biraz cıvık olmalı).her parcanın içine göz kararı kıymalı harçtan sürülür.Gül böreği şeklinde sarılır.Ve bol kızgın yağda kızartılır.Yağı süzülsün diye ayrı bir kaba havlu peçete konur kızaran börekler üzerinde dinlendirilir.

Süslemek için sarımsaklı yoğurt yapılır.Yağı süzülen börekler servis tabağına alınır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Salça yağda biraz kızdırılır üzerine dökülür ve son olarak kuru nane serpilir.

Afiyet olsun!



Not: Bu mantıyı kıymayı kavurarakta yapabilirsiniz o zaman tadı gül böreği gibi olur.
Çiğden koyarsanız çiğ börek gibi bir oluyor.Çiğden yapılınca daha lezzetli...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mantı çok nefis görünütör ellerinize sağlık fatma4066