25 Şubat 2008 Pazartesi

Cevizli,FındıkIı,Damla Çikolatalı Muffın (Topkek)


Bugün arkadaşım Pınar gelecek. Sabah 04 15 sularında Azra nın karnını doyurmak için kalktıktan sonra uykum kaçtı Pınar için bir şeyler yapayım dedim blendır çalıştırıp komşularımı rahatsız etmeden yapabileceğim bir şey düşünürken aklıma muffın geldi.O kadar kolayki herkes yapabilir.

Malzemeler (12 adet)

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 avuç iri çekilmiş fındık
1 avuç iri çekilmiş ceviz
1 yada 2 yemek kaşığı isteğe göre damla çikolata


Yapılışı

Fındık,ceviz çikolata hariç tüm malzemeler çırpılır(mikser kullanmamanızı tavsiye ederim kabarmasını engeller),ardından ceviz,fındık,çikolata ilave edilir.muffın kalıplarına 2 yemek kaşığı kadar (çok koyarsanız kalıptan taşar) konur.Önceden 170 c de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Umarım beğenirsiniz.Afiyet olsun!



İsterseniz üzerine çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.


5 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok lezzetliydi. Sosyete mantısı da öyle. Yeni bloğun da hayırlı olsun:) Lezzetli ve pratik tariflere devam...

lezzetyolculugu dedi ki...

ben hala öteki blogta devam ediyorum p.tesi den itibaren buradayım sanırım

Tuba Ortakcı dedi ki...

ellerine sağlık emel ablacım:) ben biraz değiştirip yaptım.. 50 gr kakao koydum ama biraz fazla geldi bana itiraf ediyorum:) yani daha az olsa daha iyi olurdu.. ya da ben kakao çikolata çok sevmediğim için tad yoğun gelmiş olabilir bana.. ayrıca sütü de yarım su bardağı daha fazla koydum. biraz sufle tadında oldu benimki.. hatta üzerine sade maraş dondurması koydum yiyorum şuan:) sufle demişken.. bir sufle tarifi hiç fena olmazdı:) ellerine sağlıkk..

lezzetyolculugu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
lezzetyolculugu dedi ki...

O zaman senin yeni orjinal kekini bende yapayım :)))
Tubacım biliyormusun bende birinden tarif aldığımda genelde tutturamam ikincisinde güzel olur.Eminim bir daha yapsan istediğin gibi olacak.
Sufle mi dedin.Suflede Selma yengemden biraz tarif almalıyım çünkü o harika yapıyor.