Malzemeler (12 adet kapkek için)
- 1,5 su bardağı un
 - 1 su bardağından biraz az(1parmak daha az) toz şeker
 - 2 yumurta
 - 1 çimdik tuz
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilin
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1,5 çay bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
 - 1 limon kabuğu+ 1 yemek kaşığı limon suyu (ya da minik limon aroma sişelerinin yarısı)
 - yarım su bardağı fındık içi (rondoda biraz parçalayınız),yarım su bardağı ceviz içi(rondoda biraz parçalayınız
 
- şeker,tuz ve yumurta çırpıcı ile köpürene kadar çırpılır
 - yağ ve süt ilave edilir çrpmaya devam edilir
 - kabartma tozu,vanilin ve un elenerek karışıma eklenir
 - hindistan cevizi,limon suyu ve limon kabuğu rendesi de konarak çırpılır(limon kabuğu rendelerken kabuğun sadece sarısını rendeleyiniz altındaki beyaz yeri rendelememeye dikkat ediniz beyaz yer acılık verebilir)
 - En son ceviz ve fındık ilave edilir bu kez tahta kaşıkla karıştırılır ve muffın kaplarına paylaştırılır.Kaplara kağıt konulmayacaksa muffin kalıbı hafifçe yağlanmalıdır.(çok yağlanırsa çökme yapar)
 - 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir(fırınların ısısı bazen farklı olabiliyor siz fırınınıza göre zamanını aşağı yukarı ayarlayabilirsiz)
 
Afiyet olsun

3 yorum:
Şahane olmuş ellerine sağlık
Harikalar gerçekten.ellerine sağlık canım.
kaplar da guzelmis cok sevdiùm canimcim
Yorum Gönder