Malzemeler (12 adet kapkek için)
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az(1parmak daha az) toz şeker
- 2 yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 limon kabuğu+ 1 yemek kaşığı limon suyu (ya da minik limon aroma sişelerinin yarısı)
- yarım su bardağı fındık içi (rondoda biraz parçalayınız),yarım su bardağı ceviz içi(rondoda biraz parçalayınız
- şeker,tuz ve yumurta çırpıcı ile köpürene kadar çırpılır
- yağ ve süt ilave edilir çrpmaya devam edilir
- kabartma tozu,vanilin ve un elenerek karışıma eklenir
- hindistan cevizi,limon suyu ve limon kabuğu rendesi de konarak çırpılır(limon kabuğu rendelerken kabuğun sadece sarısını rendeleyiniz altındaki beyaz yeri rendelememeye dikkat ediniz beyaz yer acılık verebilir)
- En son ceviz ve fındık ilave edilir bu kez tahta kaşıkla karıştırılır ve muffın kaplarına paylaştırılır.Kaplara kağıt konulmayacaksa muffin kalıbı hafifçe yağlanmalıdır.(çok yağlanırsa çökme yapar)
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir(fırınların ısısı bazen farklı olabiliyor siz fırınınıza göre zamanını aşağı yukarı ayarlayabilirsiz)
Afiyet olsun
3 yorum:
Şahane olmuş ellerine sağlık
Harikalar gerçekten.ellerine sağlık canım.
kaplar da guzelmis cok sevdiùm canimcim
Yorum Gönder