22 Kasım 2012 Perşembe

LİMON CEVİZ VE FINDIKLI KAPKEK

Azra'nın doğum günü tariflerine devam

Malzemeler (12 adet kapkek için)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından biraz az(1parmak daha az) toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu+ 1 yemek kaşığı limon suyu (ya da  minik limon aroma sişelerinin yarısı)
  • yarım su bardağı fındık içi (rondoda biraz parçalayınız),yarım su bardağı ceviz içi(rondoda biraz parçalayınız
Hazırlanışı
  • şeker,tuz ve yumurta çırpıcı ile köpürene kadar çırpılır
  • yağ ve süt ilave edilir çrpmaya devam edilir
  • kabartma tozu,vanilin ve un elenerek karışıma eklenir
  • hindistan cevizi,limon suyu ve limon kabuğu rendesi de konarak çırpılır(limon kabuğu rendelerken kabuğun sadece sarısını rendeleyiniz altındaki beyaz yeri rendelememeye dikkat ediniz beyaz yer acılık verebilir)
  • En son ceviz ve fındık ilave edilir bu kez tahta kaşıkla karıştırılır ve muffın kaplarına paylaştırılır.Kaplara kağıt konulmayacaksa muffin kalıbı hafifçe yağlanmalıdır.(çok yağlanırsa çökme yapar)
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir(fırınların ısısı bazen farklı olabiliyor siz fırınınıza göre zamanını aşağı yukarı ayarlayabilirsiz)
(üzerine krema sıkıp pasta süsü ile ikram edebilirsiniz ya da sizin hayal gücünüze kalmış)
Afiyet olsun



3 yorum:

sevil şahin dedi ki...

Şahane olmuş ellerine sağlık

Aycan dedi ki...

Harikalar gerçekten.ellerine sağlık canım.

Aicha Dalgic dedi ki...

kaplar da guzelmis cok sevdiùm canimcim