18 Mart 2013 Pazartesi

ZEYTİNLİ, CEVİZLİ KEK


Canım tuzlu birşeyler istedi mutfağa girdim içimden gelen her şeyi koydum çokta güzel oldu.Mutfakta biraz cesur olmak gerekli sanırım.Umarım dener ve beğenirsiniz.



 malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ(z.yağı kullandım)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı mahlep
  • 1 kase ayıklanmış doğranmış siyah zeytin
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • çörek otu ve susam(süslemek için)

Yapılışı
  • şeker,yumurta,tuz iyice çırpılır
  • süt ve sıvı yağ ilave edilip çırpmaya devam edilir
  • un ve kabartma tozu elenir çırpılır
  • mahlep ve siyah zeytin konup çırpmaya devam edilir
  • son olarak doğranmış cevizler eklenir tahta kaşıkla karıştırılır 
  • az yağlanmış kalıba biraz çörek otu ve susam serpilir kek karışımı dökülür
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.(kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.Kürdana yapışmıyorsa tamamdır)
  • Kek ılınınca kalıptan çıkarılır alta serpilen çörek otu ve susam kek ters çevrilince fotoğraftaki gibi üstte kalır.
Not: Herkesin kullandığı kalıp farklı olduğundan pişme süreside farklı olacaktır.

Afiyet olsun

1 yorum:

ebru dedi ki...

Hımm bu kek çok lezzetli görünüyor. Hele ki tek kişilik kalıplar da yapılması. Ellerine sağlık canım.