28 Mayıs 2009 Perşembe

SAKIZLI DONDURMALI SPESİYAL PARFEM

Herkese selamlar, internetimdeki problem ve huysuz Azroş mazroş sebebiyle frozendaki özel buz tarifini veremedim daha geniş bir zamanımda mutlaka yayınlayacağım.Yarın evlilik yıldönümümüz; hafif bir tatlı yapmak istedim.Biraz kafamda tasarladım ve doğaçlama olarak üretime geçtim.Hem pratik, hem leziz denemenizi öneririm.Parfe ile dondurmalı pasta arası bir tatlı.Eşim bu aralar çok yoğun bloguma bakmaz diye tahmin ederek yayınladım ama gören kuşlar söylemez inşallah :))Etkinliğin son günü olması sebebiyle tarifimi Yasemin mutfakta arkadaşıma gönderiyorum.Bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler

  • 1 paket kremşanti
  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 paket labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 gr bitter çikolata
  • bir avuç damla çikolata(yada parça çikolata)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu (yoksa mühim değil yerine kakao ilave edebilirsiniz)
  • 1 kase ayıklanmış kiraz
  • 3 adet kayısı
  • kakaolu pasta keki(pandispanya)
  • 1/2 su bardağı iri parçalanmış fındık içi
Keki ıslatmak için
  • 1çay bardağı süt (1 tatlı kaşığı nescafe ile karıştırarakta yapabilirsiniz eşim sevmediği için bunda yok ama başka bir kalıpta denedim güzel oluyor)

Süslemek için

  • kivi
  • kiraz
  • kayısı
  • bir top dondurma(ben Carte D'or sakızlı dondurma kullandım)
  • çikolata sosu
  • toz fıstık
  • inci şeker


Hazırlanışı

  • Bir bardak soğuk süt ile bir paket kremşanti krema kıvamı alana dek blendır ile çırpılır.İçine 1 paket labne peyniri ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Şantili karışım iki derin kaba ayrılır.

  • Kakaolu kısmı yapmak için;ikiye ayrılan karışımın birinin içine, benmari yöntemi ile yada mikrodalgada eritilmiş bitter çikolata,1 yemek kaşığı kakao,1 tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu,1 yemek kaşığı toz şeker ilave edilir ve iyice karışana dek çırpılır.İyice çırpılan karışımın içine son olarak damla çikolata ve fındık içi ilave edilir bu kez kaşıkla karıştırılır .Biraz sertleşmesi için derin dondurucuya konur
  • Beyaz kısmın yapılışı;geri kalan şantili karışımın içine 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edilir. Blendır ile şeker eriyene dek çırpılır.İçine ayıklanmış doğranmış kiraz,ayıklanmış doğranmış kayısı ilave edilir bu kez kaşıkla karıştırılır ve biraz sertleşmesi için dondurucuya konur.
  • Parfe kalıbının dışı streç film ile kaplanır.Buzlukta çatlamayacak bir tabağa yerleştirilir.Kakaolu pasta keki(hazır pandispanya kullandım)parfe kalıbı ile kesilip kalıbın alt katına yerleştirilir.

  • Kekin üzeri iki-üç yemek kaşığı kadar sütle ıslatılır

  • Üzerine önce kakaolu karışımdan iki yemek kaşığı konur buzlukta 20 dakika bekletilir

  • Ardından beyaz meyveli karışımdan bir-iki yemek kaşığı kadar konur üzeri düzlenir tekrar derin dondurucuya konur.En az 3-4 saat dondurulduktan sonra servis edilir.

  • Servis ederken ben iki dilim kalp şeklinde kesilmiş kivi,2-3 dilim kayısı,bir kiraz ve çikolata sosu ile servis ettim.

  • Tabiii son olarak bir top sakızlı dondurma yanına kondurdum.(eşime servis ederken sakızlı sevmediği için vanilyalı dondurma ile servis edeceğim sizde zevkinize göre servis edebilirsiniz..

Not: Bunu sonradan ilave ediyorum: Dayanamadım az önce son halinin tadına baktım harika olmuş dondurmalı pasta lezzetinde:))

11 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

CANIM ŞİMDİDEN EVLİLİK YILDÖNÜMÜNÜZÜ KUTLUYORUM DAHA NİCE SENELER BERABER MUTLU BİŞR EVLİLİK DİLİYORUM PASTAYA GELİNCE BENCE SAHANE OLMUŞ DENENECEKLER ARASINDA YERİNİ ALDI BİLE :))
SEVGİLER

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım parfen nefis gözüküyor sunumunda fotolarında çok harika...
Bu arada tebrik ediyorum rabbim eşinle beraber mutlu huzurlu sağlıkli bir ömür nasip etsin..
Sevgilerimle..

Zehra Gürgen dedi ki...

Evlilik yıldönümün kutlu olsun .Pasta çok güzel olmuş eminim eşin çok beğenecektir.Ellerine sağlık.

sevgiler

ebrulitatlar dedi ki...

Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun Emel'cim. Parfende harika görünüyor. Tadının çok güzel olduğuna eminim. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Sevil Altunel dedi ki...

nice mutlu sağlıklı birlikte geçireceğiniz uzun yıllar dilerim..parfe hem sunum hem tarif olarak çokk değişik harika bişey olmuş.ellerine sağlık..sevgiler..

Nur Vural dedi ki...

Bir gün arayla kaçırmışım, dün kutlasam daha iyi olacaktı, ama olsun yinede evlilik yıldönümünüzü kutlar hep birlikte nice mutlu yıllar geçirmenizi dilerim.
Parfe nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Carte d'or sayesinde tanışma fırsatımız oldu. Ne mutlu...

Sevgiler...

GANNE dedi ki...

Emelcim evlilik yıldönümüz kutlu olsun. Azroş ile beraber daha nice sağlıklı ve mutlu senelere. :) Parfe çok güzel görünüyor. Süslemesine ve sunumuna bayıldım. Ellerine sağlık. Azroş'u öp benim için. Sevgiler...

LaMa dedi ki...

arkdasim,ben de sizi ozledim ama tIk yok bizim mutfakta ne yapalim :)gorusuruz tez vakite insallah

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Emelcim evlilik yıldönümün kutlu olsun..Daha nice uzun seneler sağlıkla, mutlulukla, el ele geçsin:).
Parfe çok leziz görünüyor. Sunumu da harika ve çok özenli olmuş.
Ellerine sağlık:).
Sevgiler...
aslı

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim tebrik ederim, nice senelere inşallah ağız tadıyla.. Spesiyal parfe nefis olmuş, afiyetler olsun..

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Canım gecikmeli de olsa evlilik yıldönümünü kutlar, sevgi ve mutluluk dolu bir ömür dilerim eşin ve kuzucuğunla...

Bu arada parfe muhteşem görünüyor, ellerine sağlık...

Sevgiyle kal,