Semiz otu malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 1-1,5 yemek kaşığı salça
- 2 demet semiz otu
- tuz
- 1-2 yemek kaşığı mısır özü yağı ve arzuya göre miktarda zeytin yağı
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1,5-2 yemek kaşığı pirinç
Hazırlanışı
Semiz otu temizlenir elma sirkeli suda yaklaşık yarım saat dinlendirilir.Sonra çamuru gidene kadar iyice yıkanır.Çok küçük olmayacak şekilde doğranır(çok küçük olursa pişerken erir)
Soğan küb küb doğranır tencerede mısır özü yağı ile pembeleşene kadar kavrulur(zeytin yağı kavurma esnasında yanarsa kansorojen olduğundan ben sonrasında ilave ediyorum)içine salça ilave edilir kavurmaya devam edilir(salça iyi kavrulmazsa yemeyin tadını bozar garip bir ekşilik katar)Kavrulan soğan ve salçaya semiz otu,yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilir pişmeye bırakılır.Semiz otu suyunu salınca içine zeytin yağı ve su salma miktarına göre azar azar su ilave edilir.Semiz otu çabuk pişen bir sebzedir.Tahminen 20-25 dakikada pişecektir.
- 2-3 kabak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 3-4 adet domates
- 1 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- tuz
- 1 çaybardağı sıcak su
- Süslemek içün dere otu yada maydonoz
Hazırlanışı
Soğan pembeleşene kadar mısır özü yağı ile kavrulur.Kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür ve doğranır.
Kavrulan soğana;rendelenmiş domates,doğranmış kabak,sarımsak,pirinç,tuz, zeytin yağı ve yarım çay bardağı kaynar su ilave edilir.Orta ateşte pişmeye bırakırılır suyunu salınca tenceredeki su miktarına göre biraz daha kaynar su ilave edilir.Yaklaşık 25 dakikada pişecektir.Dere otu veya maydonozla süslenir.
Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurta dökülebilir.
Not :Tüm malzemeyi çiğden koyarakta pişirebilirsiniz ancak daha lezzetli olduğu için ben bu şekilde pişiriyorum.
Afiyet olsun
4 yorum:
Semiz otu benim, kabak eşimin favori sebzesidir :)
Ellerinize sağlık.
İkiside çok lezzetli görünüyor.
ikiside çok güzel olmuş canım ellerine sağlık sevgiler
Canım, ellerine sağlık.. Semizotuna bayılırım, ancak hiç zeytinyağlısını pişirmemiştim, denemeliyim.. Afiyet şeker olsun..
enfesss
ellerine sağlık
sevgilerrr
Yorum Gönder