14 Kasım 2008 Cuma

SUSAMLI TUZLU KURABİYE(Kandil simidi)

Bu tuzlu kurabiye(aslında kandil simidi)gerçekten harika .Misafirlerimde çok beğendi.Tarifi, beni şimdiye kadar hiç yanıltmayan Portakalağacı'ndan aldım.Hiç de pişman olmadım.Kendisine bizlerle paylaştığı için teşekkür ederim. Susamlı olmasına rağmen midelerimizi hiç rahatsız etmedi.Mutlaka yapmanızı öneririm.

Tarifi aynen kopyalıyorum.

Malzemeler

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 cay bardağı sıvıyağ (zeytinyağı kullandım)
  • 2 cay kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un (~700 gr)

üzerine:

  • yumurta akı + susam

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi yoğurup, 2 parmak kalınlığında rulo yapın
her bir ruloyu 2-3 cm eninde parçalara kesip önce yumurta akına sonra susama bulayın.
200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Not:Ben çeşitli şekiller vererek yaptım.



5 yorum:

Adsız dedi ki...

çok cicilerr

ellerine sağlık
sevgilerr

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çayın yanında tuzlu kurabiyelere bayılırım.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Kıyır kıyır kandil simidi sevilmez mi Emel'cim, ellerine sağlık..

Ayse Pamuk dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzeller

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim yeni yazı istiyoruuummm :)