3 Haziran 2008 Salı

MEYVELİ TART VE YENİ FOTOĞRAF MAKİNEM



Evlilik yıldönümüydü eşimin doğum günüydü derken yine bayağı boşladım blogumu.Meyveli tartla dönüş yapmak istedim.Eşim evlilik yıldönümü hediyesi olarak aşağıdaki makineyi aldı bana Türkiye'de daha pahalı olduğu için taaa Amerika'lardan geldi.Oyuncak gibi elimden bırakmıyorum ne görsem şak şak çekiyorum...Ama yukarıdaki fotoğrafı yine eski makinemle çektim alışkanlık...

Gerçi daha alışamadım eşim biraz eğitim verecek Ayvalık tatilimizin dönüşünde alışmış olurum.O zaman daha iyi çekerim.



Bu da eski emektar.Şimdiye kadar blog için tüm fotoğrafları onunla çektim.Sağolsun hiç yalnız bırakmadı beni.



Tart için malzemeler


Hamur için



  • 1 paket eritilmiş margarin

  • 1 yumurta

  • 5 kaşık toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu(kabarmasın isterseniz koymayın)

  • aldığı kadar un

Muhallebilisi için



  • 1 lt süt

  • 1 su bardağı un

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 vanilya

  • 1 paket krem şanti

Süslemek için1



  • 1 kase ayıklanmış ikiye bölünmüş kiraz

  • 4-5 adet kayısı

  • 1 adet şeftali

  • 1 paket Tart jöle




Hazırlanışı;


Hamur için tüm malzemeler(yağ,un,yumurta,kabartma tozu,şeker)derin bir kaba konur kulak memesi kıvamında yoğurulur.Tart kalıbı unlanır içine yerleştirilir.(dilerseniz oklava ile açarak, dilerseniz parçalar koparıp içine yerleştirip elle düzelterek yapabilirsiniz)


Muhallebisi için Bir tencereye süt,un,şeker konur muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır 1 paket vanilya konur 5 dakika çırpılır biraz ılınınca 1 paket krem şanti ilave edilir çırpmaya devam edilir.Ilınınca buz dolabına konur soğutulur.


Tart hamuru soğuyunca üzerine 1-2 yemek kaşığı reçel sürülür(ben vişne reçeli kullandım)Üzerine soğuyan muhallebi dökülür.Meyveler arzuya göre doğranır üzerine dizilir.Ve son olarak 1 paket tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır üzerine gezdirilir.(jöle istemezseniz koymayabilirsiniz ben akşama kadar meyveler kararmasın diye koydum)


Afiyet olsun....


7 yorum:

Adsız dedi ki...

Meyveli Tartınız muhteşem görünüyor ellerinize sağlık. Akıllı makinanız da hayırlı ve uğurlu olsun. Aynı makinayı, aynı sebeplerden ben de Amerika'dan tedarik etmiştim. Çift objektifli. Sözünü ettiğim gibi, o kadar akıllı ki, hiç sözümü tutmaz. Kendi bildiğini yapar. Yemek çekimlerimi hiç gün ışığında çekmek nasip olmadı. Hep flaşını kullanarak çektim. Güzel makinanızı, güle güle kullanın.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim tart çok güzel görünüyor.. Ellerine sağlık.. Hem evlilik yıldönümünüzü hem de eşinin doğumgününü kutlarım, birlikte nice güzel seneler geçirirsiniz umarım, tabii Azra'yla.. Hediyeni de güle güle kullan, fotoğraflarını bekliyoruz..

elifin tarifleri dedi ki...

Tart muhteşem görünüyor,kocaman bir dilim yemek isterdim :)) ellerinize sağlık.
Makinanızı da güle güle kullanın.
Sevgiler...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım yeni makinen hayırlı olsun. Bol bol güzel mamaların resimlerini çekersin inşallah. Bu arada tart muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.

Sevgiler...

ebrulitatlar dedi ki...

Canım Emel'cim öncelikle evlilik yıldönümünüzü ve eşinin doğumgününü kutlarım. Nice senelere hep birlikte olmanız dileğiyle. Tart'ın ise süper görünüyor. Ellerine sağlık. Hediyenide iyi günlerde güle güle kullan. Ayvalık fotolarınıda bekliyorum. Sevgiler..

Mebrule dedi ki...

Selam canim,

Evlilik yildonumunuzu ve esinin dogumgununu kutlarim. Birlikte nice uzun senelere...

Fotograf makinani gule gule kullan, hayirli olsun...

Sevgilerimle...

Ayse Pamuk dedi ki...

Tam bir meyve şöleni olmuşşş ellerine sağlık