Tarifimize geçelim, ablam hep anlatıp durur bamya kızartması harika oluyor kayın validemden öğrendim diye.Onlara gittiğimizde bizede yaptı.Laf aramızda bamyayı ağzıma sürmem nefret ederim.Hadi hamile kırmayayım yapalım dedim.Aman Allahım ne kadar güzel olmuş inanın nerdeyse hepsini ben yedim.Utanmadan birde tabağı sıyırdım(sünnettendir diye birde uydurdum)Çok basit çok lezzetli mutlaka deneyin tavsiye ederim.Yoğunluktan güzel bir fotoğrafını çekemedim siz gerisini hayal ediverin artık.
Bu arada Pazar sabahı tatile gidiyoruz haftaya görüşürüzzzzzzz......
Malzemeler
1/2 kg ayıklanmış yıkanmış bamya
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 adet domates (rendelenmiş
2-3 diş sarımsak
tuz
Hazırlanışı
Bamyalar yağda kızartılır.(çok yakmadan).Bir tabağa alınır.Ayrı bir yerde rendelenmiş domates,rendelenmiş 2-3 diş sarımsak tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyu çekene dek kavrulur.Bamyaların üzerine dökülür ve hemen üzeri folyo ile örtülür.Üstü örtülü olarak yarım saat kadar dinlendirilir.Afiyetle yenir.....
Deneyin pişman olmassınız.
3 yorum:
Mmmm, çok değişik bir kızartma olmuş, ablanın ellerine sağlık.. Ve de iyi tatiller, güzel gezmeler..
Bamya Kızartması, ilk defa şahiti olduğum bir yemek. Ama, tarifi ve kızartmanın görüntüsüne bir de aşçının yorumu eklenince, kızartmanız nefis demekten kendimi alamam. Ellerinize sağlık, yeni bir şey öğrettiniz..
Merhaba,
Ellerinize sağlık nefis görünüyor,en kısa zamanda deneyeceğim buzluktaki bamyalarla.
Sünnet konusunu da uydurmamışsın canım,tabağındakini bitirip sıyırmak sünnettir.
Bir de bloğunuzdaki lezzetlere daha kolay ulaşabilmek için etiketler katagorisi istesem ayıp etmiş olmam değil mi:?)))))
sevgilerimi gönderiyorum....
Yorum Gönder