7 Haziran 2008 Cumartesi

ENFES BİR TAT MUTLAKA DENEYİN TATAAAAM BAMYA KIZARTMASI!

Geçen hafta sonu ablamdaydık.Malum Rüzgar'ın gelmesine az kaldı.Öyle merak ediyorum ki öyle güzel bir duyguymuş ki anlatamam.Ne zaman büyüdük ne zaman Anne oldum, ne zaman teyze olacağım zaman su gibi akmış...
Tarifimize geçelim, ablam hep anlatıp durur bamya kızartması harika oluyor kayın validemden öğrendim diye.Onlara gittiğimizde bizede yaptı.Laf aramızda bamyayı ağzıma sürmem nefret ederim.Hadi hamile kırmayayım yapalım dedim.Aman Allahım ne kadar güzel olmuş inanın nerdeyse hepsini ben yedim.Utanmadan birde tabağı sıyırdım(sünnettendir diye birde uydurdum)Çok basit çok lezzetli mutlaka deneyin tavsiye ederim.Yoğunluktan güzel bir fotoğrafını çekemedim siz gerisini hayal ediverin artık.

Bu arada Pazar sabahı tatile gidiyoruz haftaya görüşürüzzzzzzz......


Malzemeler
1/2 kg ayıklanmış yıkanmış bamya
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 adet domates (rendelenmiş
2-3 diş sarımsak
tuz


Hazırlanışı
Bamyalar yağda kızartılır.(çok yakmadan).Bir tabağa alınır.Ayrı bir yerde rendelenmiş domates,rendelenmiş 2-3 diş sarımsak tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyu çekene dek kavrulur.Bamyaların üzerine dökülür ve hemen üzeri folyo ile örtülür.Üstü örtülü olarak yarım saat kadar dinlendirilir.Afiyetle yenir.....

Deneyin pişman olmassınız.




3 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm, çok değişik bir kızartma olmuş, ablanın ellerine sağlık.. Ve de iyi tatiller, güzel gezmeler..

Adsız dedi ki...

Bamya Kızartması, ilk defa şahiti olduğum bir yemek. Ama, tarifi ve kızartmanın görüntüsüne bir de aşçının yorumu eklenince, kızartmanız nefis demekten kendimi alamam. Ellerinize sağlık, yeni bir şey öğrettiniz..

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,


Ellerinize sağlık nefis görünüyor,en kısa zamanda deneyeceğim buzluktaki bamyalarla.

Sünnet konusunu da uydurmamışsın canım,tabağındakini bitirip sıyırmak sünnettir.

Bir de bloğunuzdaki lezzetlere daha kolay ulaşabilmek için etiketler katagorisi istesem ayıp etmiş olmam değil mi:?)))))



sevgilerimi gönderiyorum....