25 Haziran 2008 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Yaz geldi artık hafif bir şeyler yemek lazım.Bu durumda en sevdiğim lezzetlere zeytin yağlılara gün doğuyor.Koca bir kış etli,kıymalı ağır yemeklerden sonra midelerimiz biraz olsun hafifleyecek.Taze fasulye ile bir başlayalım bu önümüzdeki haftayı kendim için zeytin yağlı yemek ve salata haftası ilan ediyorum.Hergün bir tanesini yayınlayacağım kısmetse.

Geçelim tarifimize

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 adet iri domates rendesi
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su(duruma göre arttırabilirsiniz)
  • zeytin yağı(ben sızma kullandım göz kararı 1/2 çay bardağı yetecektir kanaatimce)

Hazırlanışı

Soğanlar minik minik doğranır.Sarımsaklar ve domatesler rendelenir.Taze fasulyeler ayıklanır yıkanır.Once uzunlamasına sonra ikiye bölünür.Tencerenin altına zeytin yağı, soğanlar üzerine fasulyeler,sarımsak ve domates rendesi,salça,tuz,şekerler konulur son olarak suyu ilave edilir önce orta sonra kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirilir.Yok ben dayananam derseniz düdüklüde 20 dakikada tas tamam pişiyor.Ben zeytin yağlı yemekleri salçalı ve soğanı önceden kavrulmuş sevmiyorum ama siz istersniz soğanı ve salçasını önce kavurupta yapabilirsiniz.Aklımdayken misafirleriniz için zeytin yağlı yemekleri bir gün öncesinden yapıp buz dolabında bekletirseniz lezzeti iki kat artar.

Afiyet bal şeker olsun

12 yorum:

sarımutfak dedi ki...

ımmm nefis bencede yazın böyle soğuk hafif yemekler yemeli
ellerine sağlık cnm
öptüm

kirazdünyası dedi ki...

ikimizde aynı yemeği yayınlamışız bloğumuzda :) tariflerimiz farklı ama olsun pişti olmuşuz :)
ellerine sağlık...

Cafe Gusto dedi ki...

Bu sıcaklarda zeytinyağlı fasülyeden güzel yemek var mı?Ellerine sağlık...sevgiler...

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam...bencede bu yaz sıcaklarında en güzel yemek taze zeytinyağlı fasülye...elinize saglık..ziyaretinize teşekkür ederim.sevgiler.

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Yesil fasulyeyi biz de cok severiz. Yalniz bir damla su koymayiz. Cukurovanin tarla (yerli)domatesi yemegin suyunu cok lezzetli ve tam kivaminda yapiyor. Tabi burada bulabildigimizle idare ediyoruz. Bu tarz yemeklerin benim icin olmazsa olmazi, yine cukurovada yapilan biber salcasidir. Ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Emel'cim, fasülyen çok güzel olmuş.. Afiyetler olsun..

ebrulitatlar dedi ki...

Emel'cim bende çok severim. Yazın ne güzel gider hafif hafif, yanında cacıkla. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

kizilciksurubu dedi ki...

Cok sahane görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

Mebrule dedi ki...

Ne guzel gorunuyor, cok severim zeytinyagli yemekleri... Ellerine saglik canim...

Hic sarimsakli denemedim fasulyeyi, guzel bir tat veriyor demek ki...

Sevgiler canim...

butterfly dedi ki...

Emelcim fasulye harika görünüyor. Ben yaz-kış sadece zeytinyağlı yemek yesem bıkmam, o derece severim:).
Ellerine sağlık canım:).
Sevgileeer..
aslı

Huriye dedi ki...

Merhaba,size etkinlik için davetimi birakiyorum katilmaniz umidiyle,sevgiler.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,


MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.

Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.

Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.

Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...

lezzetyolculugu dedi ki...

Merhabalar yorum yazan tüm dostlarıma teşekkürler ediyorum hepsini teker teker okuyorum Kızım uyanıksa cevap yazamıyorum ama uyurken mutlaka yazmaya çalışıyorum.Yorum gönderen tüm dostların bloklarını mutlaka ziyaret ediyor yaptıkları leziz yemekleri takip ediyorum.
Mutlu kalın