Malzemeler
- 2 adet hazır hamur
- 1 tatlı kaşığı salça(biber salçası tercihimdir.)
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
- 4 dilim çemensiz pastırma
- 4-5 dilim salam
- 1 parmak sucuk
- 2 kase kadar taze kaşar rendesi(1 kase pideye, 1 kase pizza ya)
- zeytin
- 1 domates
- 2 biber
- 2 yumurta (pide için)
- Ben pizzaya sevdiğim için beyaz köy peyniride ilave ettim siz koymaya bilirsiniz.
- Fırından alınan hamurlar 3 e bölünür.
- hamurun 1/3 ü çok az yağlanan orta boy pizza tepsisine yayılır(pizza tepsisi yoksa orta boy yuvarlak borcamda olur)
- 1 çay bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı yağ,1 tatlı kaşığı ketçap,1 tatlı kaşığı salça,1çaykaşığı kekik konur karıştırılır.
- pizza hamurunun üzerine her yerine gelecek şekilde bir kaşık yardımıyla sürülür.
- rendelenmiş 1 kase kaşarın yarısı pizzanın üzerine serpilir.
- Önceden şeritler halinde doğranmış salam ve pastırmanın yarısı pizzaya dizilir,
- küp küp doğranmış sucukların yarısı pizzaya yerletirilir.
- doğranmış biber,domates ve zeytinde dizildikten sonra 1 kase kaşarın diğer yarısı serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Kalan hamur bir merdane ile açılır.Orta boy fırın tepsisi hafif yağlanır.Hamur yayılır
- Pizzada yapılan tüm aşamalar uygulanır.En son üzerine kaşar serpilirken kenarlarına biraz daha fazla serpilir ve kenarları hafif içine kıvrılır.Kenarların üzerine çok hafif yağ sürülür.Ve sıcak fırına verilir.
- Fırından çıkmasına yakın iki yumurta kırılır.
Not : Kavurma ya da kavrulmuş kıyma ve biberle de pide çok lezzetli oluyor.
2 yorum:
Ellerinize sağlık, ben hamurunu kendim yapıyorum ve o da çok güzel oluyor, ama sizinki daha pratik...
Emel'cim nasıl güzel görünüyor,nasıl canım çekti anlatamam.
Ellerine sağlık
Bu arada senin fıstık nasıl,sen nasılsın,neler yapyorusunuz ?
Sizi çok öpüyorum.
Yorum Gönder