22 Aralık 2010 Çarşamba

YENİ YIL KURABİYESİ

Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 margarin (oda sıcaklığında yumuşamış )
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/5 oranında muskat rendesi(yoksa önemli değil varsa çok aromalı az koymanız tavsiye edilir )
  • 1 paket vanilya,1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı toz ceviz(cevizleri rondo ile toz haline getirmenizi tavsiye ederim)
  • elenmiş un(3-4 su bardağı)

Hazırlanışı

  • yumurta,margarin,toz şeker çırpıcı yardımıyla krema haline gelene dek çırpılır
  • İçine,süt ilave edilir.
  • Buğday nişastası,tarcın,zencefil,muskat rendesi konup karıştırmaya devam edilir.
  • Ardından bir bardak un,karbonat,vanilya elenerek karışıma ilave edilir.
  • Yoğurmaya başlanır.Bir bardak toz ceviz ilave edilir.Yumuşak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un elenmeye ve yoğurulmaya devam edilir.; ne çok sert ne çok yumuşak kulak memesi kıvamına yakın bir hale gelene kadar yoğurmaya devam edilir.
  • Kıvama gelen hamur buz dolabında yaklaşık 20-25 dakika dinlendirilir(rahat açıp kalıpla kesebilmek için.
  • Hamur merdaneye yapışmasın diye dolaptan çıkan hamurun altına ve üstüne yağlı pişirme kağıdı serilir ve merdane ile açılır
  • 1 cm kalınlığında açılıp kalıplarla kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.(Çok yanmadan alınmalı)
  • Soğuyunca glazürle süslenir.Ben dr. oetker süsleme glazürü kullandım çok pratik.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: