- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 margarin (oda sıcaklığında yumuşamış )
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1/5 oranında muskat rendesi(yoksa önemli değil varsa çok aromalı az koymanız tavsiye edilir )
- 1 paket vanilya,1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı toz ceviz(cevizleri rondo ile toz haline getirmenizi tavsiye ederim)
- elenmiş un(3-4 su bardağı)
Hazırlanışı
- yumurta,margarin,toz şeker çırpıcı yardımıyla krema haline gelene dek çırpılır
- İçine,süt ilave edilir.
- Buğday nişastası,tarcın,zencefil,muskat rendesi konup karıştırmaya devam edilir.
- Ardından bir bardak un,karbonat,vanilya elenerek karışıma ilave edilir.
- Yoğurmaya başlanır.Bir bardak toz ceviz ilave edilir.Yumuşak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un elenmeye ve yoğurulmaya devam edilir.; ne çok sert ne çok yumuşak kulak memesi kıvamına yakın bir hale gelene kadar yoğurmaya devam edilir.
- Kıvama gelen hamur buz dolabında yaklaşık 20-25 dakika dinlendirilir(rahat açıp kalıpla kesebilmek için.
- Hamur merdaneye yapışmasın diye dolaptan çıkan hamurun altına ve üstüne yağlı pişirme kağıdı serilir ve merdane ile açılır
- 1 cm kalınlığında açılıp kalıplarla kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.(Çok yanmadan alınmalı)
- Soğuyunca glazürle süslenir.Ben dr. oetker süsleme glazürü kullandım çok pratik.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder