- 1 yumurta
 - 1,5 çay bardağı buğday nişastası
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 3/4 margarin (oda sıcaklığında yumuşamış )
 - 2 yemek kaşığı süt
 - 1 tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı toz zencefil
 - 1/5 oranında muskat rendesi(yoksa önemli değil varsa çok aromalı az koymanız tavsiye edilir )
 - 1 paket vanilya,1 çay kaşığı karbonat
 - 1 su bardağı toz ceviz(cevizleri rondo ile toz haline getirmenizi tavsiye ederim)
 - elenmiş un(3-4 su bardağı)
 
Hazırlanışı
- yumurta,margarin,toz şeker çırpıcı yardımıyla krema haline gelene dek çırpılır
 - İçine,süt ilave edilir.
 - Buğday nişastası,tarcın,zencefil,muskat rendesi konup karıştırmaya devam edilir.
 - Ardından bir bardak un,karbonat,vanilya elenerek karışıma ilave edilir.
 - Yoğurmaya başlanır.Bir bardak toz ceviz ilave edilir.Yumuşak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un elenmeye ve yoğurulmaya devam edilir.; ne çok sert ne çok yumuşak kulak memesi kıvamına yakın bir hale gelene kadar yoğurmaya devam edilir.
 - Kıvama gelen hamur buz dolabında yaklaşık 20-25 dakika dinlendirilir(rahat açıp kalıpla kesebilmek için.
 - Hamur merdaneye yapışmasın diye dolaptan çıkan hamurun altına ve üstüne yağlı pişirme kağıdı serilir ve merdane ile açılır
 - 1 cm kalınlığında açılıp kalıplarla kesilir.
 - Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.(Çok yanmadan alınmalı)
 - Soğuyunca glazürle süslenir.Ben dr. oetker süsleme glazürü kullandım çok pratik.
 
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder