11 Aralık 2010 Cumartesi

KAHVALTI KEKİ(KAHVALTI ÖNERİLERİ 2)

Herkese iyi hafta sonları dilerim.Uzun süredir yaptığım tarifleri yayınlayamadım.Babamın acil kalp ameliyatı ailecek zor günler geçirmemize sebep oldu.Çok şükür babam hastaneden çıktı ve Allah'ın izni ile her şey yoluna yavaş yavaş girecek.Biz de kızımla yemek blogumuza yeni tarifler ekleyeceğiz.Azra artık küçük bir aşçı, tüm yemeklerde annesine yardımcı oluyor.Sofrayı kurma konusunda epey tecrübe kazandı.Yukarıdaki keki geçenlerde, pazar kahvaltısı için Azra Ku ile birlikte pişirdik.Çok besleyici olduğuna emin olabilirsiniz;çünkü içinde yok yok..
Gelelim tarifimize..



Malzemeler


  • 4 yumurta(oda sıcaklığında köy yumurtası kullandım)

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı yağ(yarısı riviera yarısı fındık yağı kullandım)

  • 1 tatlı kaşığı bal

  • 2,5 su bardağı un(köy unu kullandım)

  • 2 havuç

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • 1 adet yeşil elma rendesi

  • 1 avuç yaban mersini

  • 1 su bardağı çeviz içi

  • 1 avuç fındık içi

  • 6 adet kuru kayısı

  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

  • 1 küçük parça taze zencefil rendesi(yada 1 tatlı kaşığı toz zencefil)
hazırlanışı


  • 4 yumurta, 1.5 su bardağı toz şekerle, şeker eriyene dek çırpılır.

  • Yağ ilave edilir çırpmaya devam edilir.

  • kabartma tozu,un,vanilin kabın içine birlikte elenir çırpmaya devam edilir.

  • bal,soyulmuş elma rendesi,rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuç,tarçın rendelenmiş zencefil ilave edilir çırpmaya devam edilir(taze zenfili abartırsanız acı bir tat verir toz zencefil kadar çok koymayınız)

  • En son bir kaseye kuru kayısı yıkanır, kurulanır, doğranır

  • kaseye 1 avuç yaban mersini,çekilmiş fındık ve ceviz içi eklenir ve kekin içine ilave edilir tahta kaşıkla karıştırılır.

  • Çok az yağlanmış tepsiye yada kek kağıtlarına paylaştırılır.

  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişirilir.

  • Fırından çıkınca nemli bir bezin üstünde soğuması beklenir ve kalıp ters çevrilir.

  • Yada muffın kalıplarının içinde ılıması beklenir ve sonra kalıplardan çıkarılır.


3 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

harika gorunuyor canim ellerine saglik.mutlu hafta sonlari diliyorum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok geçmişler olsun, şifalar diliyorum.
kek sevdam çok büyük :=)
sevgiyle.

arzu dedi ki...

enişteye geçmiş olsun emelcim. Allah şifa versin. kekler de çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık . en yakın zamanda deniyo