
Gelelim tarifimize..

Malzemeler
- 4 yumurta(oda sıcaklığında köy yumurtası kullandım)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yağ(yarısı riviera yarısı fındık yağı kullandım)
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2,5 su bardağı un(köy unu kullandım)
- 2 havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet yeşil elma rendesi
- 1 avuç yaban mersini
- 1 su bardağı çeviz içi
- 1 avuç fındık içi
- 6 adet kuru kayısı
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 küçük parça taze zencefil rendesi(yada 1 tatlı kaşığı toz zencefil)
- 4 yumurta, 1.5 su bardağı toz şekerle, şeker eriyene dek çırpılır.
- Yağ ilave edilir çırpmaya devam edilir.
- kabartma tozu,un,vanilin kabın içine birlikte elenir çırpmaya devam edilir.
- bal,soyulmuş elma rendesi,rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuç,tarçın rendelenmiş zencefil ilave edilir çırpmaya devam edilir(taze zenfili abartırsanız acı bir tat verir toz zencefil kadar çok koymayınız)
- En son bir kaseye kuru kayısı yıkanır, kurulanır, doğranır
- kaseye 1 avuç yaban mersini,çekilmiş fındık ve ceviz içi eklenir ve kekin içine ilave edilir tahta kaşıkla karıştırılır.
- Çok az yağlanmış tepsiye yada kek kağıtlarına paylaştırılır.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
- Fırından çıkınca nemli bir bezin üstünde soğuması beklenir ve kalıp ters çevrilir.
- Yada muffın kalıplarının içinde ılıması beklenir ve sonra kalıplardan çıkarılır.

3 yorum:
harika gorunuyor canim ellerine saglik.mutlu hafta sonlari diliyorum.
çok geçmişler olsun, şifalar diliyorum.
kek sevdam çok büyük :=)
sevgiyle.
enişteye geçmiş olsun emelcim. Allah şifa versin. kekler de çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık . en yakın zamanda deniyo
Yorum Gönder