5 Mayıs 2009 Salı

UN KURABİYESİ

Bence en kolay kurabiyedir un kurabiyesi.Geçenlerde kardeşim Burcu aradı kurabiye yapacakmış ne yapıyım dedi.Şartıda var kolay olacak.Verdim tarifi hamur kulak memesi kıvamında olmalı dedim.Kardeşimden gelen soru şuydu-İyide kulak memesine kaç bardak un konur-Hoppala ne bileyim hep göz kararı koyarım bilmiyorumki.O zaman kolay değilmiş dedi.Vazgeçti.Çok güldüm o kadar tarifini verdim bari ben yapayım dedim.Un miktarını ölçüyordum ama 3 bardak un dan sonra Azroş mazroşun hamura dalan parmaklarını çıkartayım derken yine kaç bardak kulak memesine tekamül ediyor unuttum.Artık başka sefere Burcu'cuğum kusura bakma.
Malzemeler
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
  • hamur için 1,5 çay bardağı pudra şekeri+ üzerine dökmek için pudra şekeri
  • 1,5 paket vanilya
  • Alabildigi kadar un(en az 3-4 bardak gider daha fazlasını saymadım)

Hazırlanışı

  1. Yumuşamış margarinin içine:1,5 çay bardağı pudra şekeri, birbuçuk paket vanilya ve eleyerek azar azar un ilave edilir.Yoğurulur.Kulak memesi kıvamına :) gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır.Unlanmış yada pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
  2. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında çok hafif rengi dönene kadar pişirilir.(Özelliği beyaz görünmesi yaklaşık 10-15 dakikada pişiyor.
  3. Sıcak kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun

6 yorum:

Adsız dedi ki...

kurabiyeler harika gorunuyor canim
cayin yanida nede guzel olur
afiyet olsun size

www.yenitadlar.blogcu.com

Mebrule dedi ki...

Bu ne hamaratlik canim... Daha pideye yorum yazamadan yeni bir tarif daha...

Ellerine saglik, en sevdigim kurabiyelerdendir desem yalan soylemis olmam. Dedigin gibi hem yapimi cok kolay hem de cok lezzetli oluyorlar.. Ilk yaptigim zaman ya TR de satilanlar gibi olmazsa diye endiselenmistim ama butun endiselerim bosa cikmisti.

Opuldun canim, kendine cok iyi bak...

TAZENANE dedi ki...

Canım bu kurabiyenin ismi yetiyor bana.
Un kurabiyesi mis gibi kokusu geldi burnuma.
Sevgiler.

Nurgül dedi ki...

Şu sıralar öyle yoğun, öyle yorgunum ki bloğuna bakarken şööyle bir çay olsa bu yaptığın kurabiyeler olsa oturup afiyetle yesem :( :(

Unknown dedi ki...

Canım merhaba uzun zamandır ilk defa bilgisayara oturabiliyorum.Tuğberk nasıl yaptıysa bilgisayarı bozdu babasıda ceza olarak yaptırmadı.birde evden taşınınca netimizde yoktu bugün sonunda kavuştum ama mailleri okuyamıyorum açılmıyor.bende burdan yazdım inşallah herşey yolundadır bana diğer bloğun için davet gönderdiğin gün bozuldu bilgisayar ama bloğuna girdim.akşama tekrar girer yorum yazarım derken bir daha olmadı.şimdi yine denedim o bloğuna giremiyorum adresimi kabul etmiyor.
bende değişen birşey yok bulantılar devam ediyor ve kanamam var bu yüzden yatıyorum.taşınmada çıkınca epey zor oldu tam olarak yerleşmedik bir oda karmakarışık eşyalarla dolu neyssee ben sana yeni adresimi vereyim.
mel.4545@hotmail.com
seni ve azroşumu çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

CAY BARDAK NEKADAR OLUYOR ::: 100ml türkiyede ölcü fazla kulanilmiyor biliyorumda .. yani biri ölcüp verse iyi olur evimde 3 deyisik cay bardak var