Bunca hastalığın içinde Mebrule'cim bana blog ödülü göndermiş.
Kendisine çok teşekkür ediyorum.Bende ödülümü takip etmekten zevk aldığım Klasiktatlar,Hayatın ta kendisi ve hünerli eller arkadaşlarımla paylaşıyorum.
Tarifimiz
- 6 adet enginar (tazesi yoktu ben konserve kullandım)
- bir kutu garnitür(küçüklerinden)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu
- 1 adet kesme şeker
- süslemek için dere otu
Hazırlanışı
Bir soğan minik minik doğranır.Yayvan bir tencerede yarım çay bardağı zeytin yağı ile pembeleşene dek kavrulur.Garnitür kutudan çıkarılır yıkanır suyu süzülür tencereye konur.Bir iki kez soğanlarla çevrilir.Enginarlarda garnitür gibi yıkanır suları süzülür.Tencereye oyuk kısımları içe bakacak şekilde dizilir. (yani garnitürlerin üzerine)Üzerine yarım limon suyu sıkılır.Bir bardak su,tuz ve bir kesme şeker atılır.Enginarlar yumuşayana ve suyu çekilene kadar pişirilir.(Ben yaklaşık 40 dakika pişirdim).Arada suyunu kontrol edip suyu bitmişse kaynar su ilave edip dibine tutmasını engelleyebilirsiniz.
Pişen enginarlar servis tabağına alınır.Ortalarına garnitürlü harç konur.Dere otu ile süslenip servis edilir.
Zeytin yağlılar bir gece dolapta bekleyince daha güzel olduğundan servis etmeden bir gün önce hazırlamanız daha iyi olacaktır.
Afiyetle kalın
10 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIK.GEÇMİŞLER OLSUN .DİKKATLİ OLUN LÜTFEN AZROŞ MAZROŞA GEÇMESİN SEVGİLER.
çok geçmişler olsun canım..ödül için çok teşekkür ederim..enginar harika görünüyor.hiç denemedim.ama bu görüntü karşısında mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.sevgiler.
nefis olmuş bizde de sevilir ellerine sağlık canım
sevgiylekal...
Sizleri ikinci el pazarimiza bekliyorum....
Selamlar
www.ikincielherseyburada.blogspot.com
Canım benim güzel yorumun için ve beni yanlız bırakmadığın için nasıl teşekkür etsem azdır.çok zor günler geçiriyorum.zaten zayıftı şimdi inan eridi.hala çok değişme yok sadece ateşi biraz düştü.bunada şükür inşallah en kısa zamanda geçer.
sanada çok geçmiş olsun bilirim o bulaşmasın diye edilen duaları inşallah bulaşmaz.
enginarı nefiss görünüyor
ellerine sağlık canım
seni ve azroşunu çok öpüyorum.
Emel'cim çok geçmiş olsun. Enginarın ve çorban harika olmuş. Ellerine sağlık. Kendine çok iyi bak. Sevgiler canım..
cok lezzzetliymiş ama bir yemek yapmak nasip olmadı.. :)
Emelcim, kizim cok sukur iyilesti sayilir, hafif oksurugu kaldi o kadar... Hastalik doneminde birde arka dislerini cikarttigi icin mahvolmustuk... Ishal, kusma, ates, oksuruk...Kabustan farki yoktu gecen haftanin...
Seninde kisa zamanda sagligina kavusmani dilerim, ben grip oldugum zamanlar agiz maskesi kullaniyorum ya da tulbentle agzimi kapatiyorum ki cocuklar hasta olmasin...
Bir Egeli olarak utanarak soyluyorum hic enginar pisirmedim. Aslinda cok denemek isteyipte cesaret edemedigim bir sebze. Cok cok guzel pisirmissin, fotograflari harika... Ellerine saglik canim...
Kendine dikkat et...
Nane, limon, bal, pekmez almyai ihmal etme...
harika olmuş canım.
eline sağlık..
şifalar dilerim.
NuNu
enginar cok hos gorunuyor
sunum on numara
ellerine saglik canim
guzel bir hafta sonu tatili dilerim...
www.yenitadlar.blogcu.com
Yorum Gönder