23 Şubat 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR VE BLOG ÖDÜLÜM

Herkese merhaba çikolata tadında bir hafta diliyorum.Ama ben çikolata yerine enginar pişirdim.Bu ikinci denemem birincisi hamileykendi ve hamileyim diyemi bilmem iğrenç gelmişti.Bu sefer tamamdır güzel oldu.Bundan sonra daha sık yapıp ailecek zevkle yiyeceğiz çünkü eşimde beğendi ve Azra'ya da bir lokmada olsa yedirebildik.Bu arada ben hastayım grip oldum ve böbreklerim ağrıyor.Hersaniye Azra'ya grip bulaşmasın diye dua ediyorum hakkımızda hayırlısı.Hastalık her yerde hekeste malesef.Blog arkadaşlarım Mebrule'nin kızı ve Meliha'nın oğulları da çok hastaymış Rabbim acil şifalar versin inşallah.Sizde dua edin olurmu çabucak iyileşsinler.

Bunca hastalığın içinde Mebrule'cim bana blog ödülü göndermiş.

Kendisine çok teşekkür ediyorum.Bende ödülümü takip etmekten zevk aldığım Klasiktatlar,Hayatın ta kendisi ve hünerli eller arkadaşlarımla paylaşıyorum.

Tarifimiz
  • 6 adet enginar (tazesi yoktu ben konserve kullandım)

  • bir kutu garnitür(küçüklerinden)

  • 1 orta boy kuru soğan

  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı

  • 1 su bardağı su

  • 1/2 limonun suyu

  • 1 adet kesme şeker

  • süslemek için dere otu

Hazırlanışı

Bir soğan minik minik doğranır.Yayvan bir tencerede yarım çay bardağı zeytin yağı ile pembeleşene dek kavrulur.Garnitür kutudan çıkarılır yıkanır suyu süzülür tencereye konur.Bir iki kez soğanlarla çevrilir.Enginarlarda garnitür gibi yıkanır suları süzülür.Tencereye oyuk kısımları içe bakacak şekilde dizilir. (yani garnitürlerin üzerine)Üzerine yarım limon suyu sıkılır.Bir bardak su,tuz ve bir kesme şeker atılır.Enginarlar yumuşayana ve suyu çekilene kadar pişirilir.(Ben yaklaşık 40 dakika pişirdim).Arada suyunu kontrol edip suyu bitmişse kaynar su ilave edip dibine tutmasını engelleyebilirsiniz.


Pişen enginarlar servis tabağına alınır.Ortalarına garnitürlü harç konur.Dere otu ile süslenip servis edilir.

Zeytin yağlılar bir gece dolapta bekleyince daha güzel olduğundan servis etmeden bir gün önce hazırlamanız daha iyi olacaktır.
Afiyetle kalın

10 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.GEÇMİŞLER OLSUN .DİKKATLİ OLUN LÜTFEN AZROŞ MAZROŞA GEÇMESİN SEVGİLER.

Adsız dedi ki...

çok geçmişler olsun canım..ödül için çok teşekkür ederim..enginar harika görünüyor.hiç denemedim.ama bu görüntü karşısında mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis olmuş bizde de sevilir ellerine sağlık canım
sevgiylekal...

Aynur dedi ki...

Sizleri ikinci el pazarimiza bekliyorum....

Selamlar

www.ikincielherseyburada.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Canım benim güzel yorumun için ve beni yanlız bırakmadığın için nasıl teşekkür etsem azdır.çok zor günler geçiriyorum.zaten zayıftı şimdi inan eridi.hala çok değişme yok sadece ateşi biraz düştü.bunada şükür inşallah en kısa zamanda geçer.
sanada çok geçmiş olsun bilirim o bulaşmasın diye edilen duaları inşallah bulaşmaz.
enginarı nefiss görünüyor
ellerine sağlık canım
seni ve azroşunu çok öpüyorum.

ebrulitatlar dedi ki...

Emel'cim çok geçmiş olsun. Enginarın ve çorban harika olmuş. Ellerine sağlık. Kendine çok iyi bak. Sevgiler canım..

zarpandit dedi ki...

cok lezzzetliymiş ama bir yemek yapmak nasip olmadı.. :)

Mebrule dedi ki...

Emelcim, kizim cok sukur iyilesti sayilir, hafif oksurugu kaldi o kadar... Hastalik doneminde birde arka dislerini cikarttigi icin mahvolmustuk... Ishal, kusma, ates, oksuruk...Kabustan farki yoktu gecen haftanin...

Seninde kisa zamanda sagligina kavusmani dilerim, ben grip oldugum zamanlar agiz maskesi kullaniyorum ya da tulbentle agzimi kapatiyorum ki cocuklar hasta olmasin...

Bir Egeli olarak utanarak soyluyorum hic enginar pisirmedim. Aslinda cok denemek isteyipte cesaret edemedigim bir sebze. Cok cok guzel pisirmissin, fotograflari harika... Ellerine saglik canim...

Kendine dikkat et...

Nane, limon, bal, pekmez almyai ihmal etme...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

harika olmuş canım.
eline sağlık..
şifalar dilerim.
NuNu

Adsız dedi ki...

enginar cok hos gorunuyor
sunum on numara
ellerine saglik canim

guzel bir hafta sonu tatili dilerim...


www.yenitadlar.blogcu.com