11 Şubat 2009 Çarşamba

KAYMAKLI ELMA TATLISI

Geçen gün elma tatlısı yaptım.Amaan çok basit canım dedim ve ilk deneme patladı.Elmalar fazla pişti.Bu ikinci denemeyi korka korka az miktarda elma ile yaptım.Sonuç başarılı.Çok hafif bir tatlı.Akşam yemeklerinden sonra midenizi pekte yormayacak güzel bir seçenek.Umarım denersiniz.

Malzemeler


  • 5-6 adet sert sulu elma

  • elma başına 2 yemek kaşığı toz çeker

  • 4-5 adet karanfil

  • yarım kibrit kutusu kadar lohusa şekeri (tercihe göre kırmızı gıda boyası konulabilir ben Azra da yediği için kullanmadım)

  • su

Hazırlanışı :


Elmalar yıkanır,soyulur.Parçalamamaya dikkat ederek dolma oyacağı ile ortasındaki çekirdekler çıkarılır.Uygun bir tencereye konur.Elmaların ortalarına birer, üzerlerine birer toplam elma başına ikişer yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.Tencereye 4-5 adet karanfil atılır.Bir su bardağı su ile lohusa şekeri eritilir.Tencereye dökülür.Son olarak elmaların yarısına gelecek şekilde su ilave edilir.Orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirilir .(yaklaşık 15 dakika).Pişen elmalar servis tabağına alınıp dolaba konur.Soğuk iken üzerine kaymak ile servis edilir.Üzeri kaymaklı dondurma ilede oldukça güzel oluyor tavsiye ederim:)


Not: Son yapılan araştırmalarda elmaların çekirdeklerinde siyanür bulunmuş bu sebeple kaynatırken elma çekirdeklerini kullanmamanızı öneririm


Afiyetle kalın


3 yorum:

hunerlieller dedi ki...

selam.ayva tatlısını denedim ama elma tatlısını hiç yapmadım..görüntü süper..ellerine saglık.helede kaymakla harika olmuş..sevgiler.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

bende tv de görmüştüm merak ettim ama yapmak kısmet olmadı.denemek lazım en kısa zamanda yapmak sorun degilde yiyecek birini bulmak gerekiyor ben kilo alıyorum yiyemem eşim tek başına ye ye olmuyor valla yemek yapmaktan zev alıyorum ama yiyece birilerini bulmak lazım sevgiler ellerine sağlık.

meliha dedi ki...

Harika görünüyor hiç yapmadım ve yemedim.haklısın çok hafif ve tam benlik ağır tatlılarla aram yok
ellerine sağlık canım
öpüyorum.