Pastamı yiyenler çok beğendiğini söyledi.Ama ben yemediğim için tadını bilmiyorum.Bir sürü sipariş aldım.Bütün kuzenler istiyor bakalım napıcaz.
Malzemeler
- 1 adet kakaolu üç katlı pasta keki (hazır alabilirsiniz yada pandispanyanızı kendiniz yapıp üç kata kesebilirsiniz.)
- Islatmak için için biraz süt içine bir tatlı kaşığı kadar çilek reçeli
- 1/2 kg çilek(ben evdeki dondurduğum çileklerimi kullandım)
- 7-8 yemek kaşığı toz şeker (çilekler için)
- Damla çikolata (yada kırılmış çikolata)
- 1 paket kakolu pasta kreması (iç katlar için)
- Üste sürmek için (1 paket çiğ krema 160 gr bitter çikolata)
- Beyaz şeker hamuru
- sarı ve kırmızı gıda boyası
- Pasta gofreti(top şeklinde kullandım)
Çilekler tencereye konur üzerine 7-8 kaşık toz şeker ilave edilip ocakta pişirilir.Başka küçük bir tencereye bir paket çiğ krema dökülür ve ısıtılır kaynamasını beklemeden ocaktan alınır içine bitter çikolata konur karıştırılır yarım saat kadar buz dolabında sertleşmesi beklenir.
Pasta kekinin üç katıda çilek reçelli sütle ıslatılır.Derin bir kaba bir paket pasta kreması tozu dökülür 1,5 su bardağından biraz daha az soğuk sütle çırpılır.Oda buzdolabına çiğ kremanın yanında yerini alır.Suyunu çekip kıvam alan çilekler soğuyunca pastanın yapımına başlanır.
Birinci kat:Islatılmış kek geniş bir tabağa alınır.Pasta kremasının 1/3 ü sürülür üzerine çileklerin yarısı her yeri eşit olacak şekilde yayılır.Damla çikolata serpilir.İkinci kat kaymasın diye tekrar krema sürülür.
İkinci kat:İkinci kek konur birinci kata yapılan işlemin aynı yapılır.
üçüncü kat:Üçüncü kek konur.Bu kez üzerine düzgün ve ince bir tabaka halinde çiğ krema ile yapılan çikolatalı pasta kreması sürülür dolapta 15-20 dakika bekletilir.
Süsleme ve şeker hamurunun hazırlanması:
Hazır beyaz şeker hamuru, sarı ve kırmızı gıda boyası kullandım
1 kg şeker hamurunu ikiye böldüm.Yarısını sardım sarmaladım kaldırdım.Diğer yarının 1/3 ünü sarı renkle, kalanını kırmızı gıda boyasıyla renklendirdim.Boyayı yedirene kadar pudra şekeri serpilmiş tezgahta iyice yoğurdum.Tezgaha pudra şekeri serpip(nişastada olur) kırmızı şeker hamurunu yırtılmayacak incelikte, pasta kaplayacak büyüklükte göz kararı açtım.Merdaneye sarıp buzdolabından çıkardığım pastanın üzerini yavaşça kapladım.Üstünü ve yanlarını elimle düzleyip her yerini düzeltim(Şeker hamuru düzeltme aparatınız varsa daha iyi olur).Alttan sarkan fazlalıklarını bir bıçakla kestim.Top şeklindeki pasta gofretinin altını çok az ıslatıp pastanın üzerine ortalıyıp yapıştırdım.Sarı şeker hamurunu açıp tırtıklı hamur kesme bıçağı ile 2cm genişliğinde şeritler halinde kesip pastanın çevresine aralıklarla yapıştırdım(yapıştırmak için yapıştırılacak yere fırçayla çok az su sürülür ).Kırmızı ve sarı şeker hamurunundan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp elimle yuvarladım pastanın kenarlarına sırayla dizdim.Son olarak pastanın üzerine kırmızı kalp şekerler dizip pastamı bitirdim.
Her aşamasını çekemedim çünkü o saatte aklıma gelmedi.
Not:(Çok iyi olmadı farkındayım işçilik kötü ama çok fikir sahibi oldum.Bir dahaki seferi gofreti daha az ıslatıp.Pastanın tamamında çiğ krema ile yaptığım pasta kremasını kullanacağım)
3 yorum:
bence gayet basarili olmus, ozellikle de ilk deneme icin.
simdi siparislere yetis dur bakalim:)
sevgiler
pastanin tadini bilmiyorum ama gorüntü harika,ama bunu yapan,herseyi oldugu gibi bunuda leziz yapmistir.ellerine saglik.yazin geldigimizde tadina da bakariz insallah
Burak`in dogumgununu kutlarim, nice uzun, saglikli mutlu seneler dilerim...
Yorum Gönder