10 Şubat 2009 Salı

KABAK TATLISI

Geçenlerde Azroş mazroşu doktora kontrole götürdük.Doktora Azroş mazroşun ayıptır söylemesi tuvaletini yaparken zorlandığını söyleyince doktor kabak tatlısını önerdi.Posalı bir besin olması sebebiyle bağırsakları yumuşatıyormuş.Bende eşime kabak siparişi verdim sağolsun hemen gitti aldı.Bende hiç beklemeden annemi aradım tarifi sordum.Ama tarif o kadarda kolay olmadı.Çünkü eşim kesili olanlardan almış kaç kilo bilmiyor.Annem kaç kilo olduğunu soruyor bilmiyorum diyorum.Annemde dök üzerine yarım kilo şeker beklet bir saat sonra bir çay bardağı su ekle.Orta ateşte yumuşayana kadar pişir dedi.Ayrıca annem hep göz kararı yaparmış.Bu cevap beni hiç tahmin etmedi.Size tarifi vermem için kabağın kilosu lazım şekerin tam miktarı lazım falan derken.Kabak pişti ama ne kabak hayatımda yediğim en güzel kabak tatlısı olmuştu.Kızımın şansına diye düşünüp fotoğrafını çektim.



Malzemeler


  • 1,5 kg kabak (yani tam emin değilim 1,5-2 kg civarı idi)


  • yarım kg dan biraz fazla toz şeker (bende göz kararı koydum)


  • ihtiyaca göre 1 çaybardağı hatta daha azda olabilir su

Kabaklar dilimlenir yayvan tencereye dizilir.Üzerine şeker gezdirilir.Bir saat dinlendirilir.Üzerine 1 çay bardağı kadar su konur orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.(yaklaşık 45 dakika)


Not:Öncelikle bu işin püf noktası annemin söylediği gibi kabağı şekerle bir saat dinlendirmek.Böylece kabak su salıyor ve ne kadar su eklemeniz gerektiğini daha kolay anlıyorsunuz.


İlk fırsatta tekrar yapıcam ve mutlaka kabakları tarttırıp öyle alıcam.

7 yorum:

zarpandit dedi ki...

canım once beni mimlediğin için coook tesekkurler:) cok gec yazdım kusuruma bakma :(

bu arada kabak tatlısı cok cezbedici gorunuyor :) azranında saglıgı yerine geldiyse olay bitmiştir:)

Adsız dedi ki...

kabak tatlısı muhteşem görünüyor.ellerinize saglık.sevgiler.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

CANIM BENİM YORUMLARIN GELMİŞ.YORUM GÖNDERİRKEN ZORLANDIĞINI YAZMIŞSIN.NEDEN YAZILAMIYOR MERAK ETTİM SORUN NERDEN KAYNAKLANIYOR ACABA.
KABAK TATLISI GÜZEL GÖRÜNÜYOR ARZOŞ MARZOŞA GEÇMİŞ OLSUN .YERİM ONU BEN:)
BEN KABAK TATLISINI BİR KERE DENEDİM AMA PEK GÜZEL OLMADI .TEKRAR DENEMEM İÇİN BİRAZ CESARETLENMELİYİM. SEVGİLERİMLE:)

Unknown dedi ki...

Kabak tatlısını çook severim bugün bende yaptım çok güzel oldu.hamileliğimde hep kabızlık sorunum olmuştu bol bol kabak yemiştim çok iyi geliyor.ama rüzgar genelde ishal olduğu için ben kabız olmasına nerdeyse seviniyorum diyebilirim.

inan rüzgar da çok hareketlendi yeni adımlar atmaya başladı ama emekleyerek her yere tırmanya başladı.büyük oğlum çok sakin bir bebeklik geçirdi onu çok rahat kayınvaldeme bırakabiliyordum. ama rüzgar sadece uyuduğunda 2 saat çıkıp gezebiliyoruz ama oda pazardan pazara,bir dakika bile durmuyor yemediği halde nerden bu enerjiyi buluyor anlamıyorum.
aynı durumdayız gece yarılarına kadarda uyumuyor uyusunda biraz kafa dinleyelim diyoruz ama o uyuduğunda bizde yorgun düşüyoruz.
Allah sağlık versinde böyle olsunlar ama bugün yine hastalandı ağır boğaz enfeksiyonu.abisinden bulaştı sürekli mızıldıyor ve emmek istiyor.inşallah çabuk atlatır bu birkeç gün kabus gibi geçicek.
seni azroşunu çok öpüyorum canım
iyi geceler
kabak çok güzel görünüyor.
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Her gün kabak tatlısı olsa yiyebilirim, o kadar çok severim yani...
Kabak tatlısı şimdilik bizim eve hep annelerden geliyor, sanırım benim de deneme zamanım geldi:).
Senin tatlın süper görünüyor canım, ellerine sağlık:).
Sevgileeeer.
aslı

TAZE NANE dedi ki...

Kabak tatlısı harika görünüyor.
Posalı olduğundan gerçekten doğru söylemiş doktor. Zaten doktorlar doğru söyler genelde ama. Benimde bir tanıdığıma önermişti.
Sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık sevgili Emel, çok güzel görünüyor kabaklar.. Şifa olsun Azracık'a..