26 Haziran 2008 Perşembe

SİZE ÇİKOLATA YAPTIM(ye 35)

Kısmetse pazar günü kahvaltıya Pınar'cım ve Gülriz'cik gelecek.Gülriz'cik dediğime bakmayın kendisi yaşca benden büyük;ancak o kadar nayif o kadar şirin bir insanki, insan hemen kendini yakın hissediyor.Ne zamandır davet ediyorum bir türlü fırsat bulamadılar Rüzgarın bebek kurabiyeleri vesilesiylede olsa sonunda görüşeceğiz.Gülriz'cim sağolsun Pınar'a ve bana bebek kurabiyesinin nasıl yapıldığını öğretecek.Hem birlikte bizim çamlıkta kahvaltı edeceğiz hemde kurabiye yapacağız.Tabii son anda bir değişiklik olmassa...Bu sebeple Pasta malzemeleri'nden gerekli malzemelerin siparişlerini verdim.Gelirmi gelmezmi derken dün sipariş verdim sabah erkenden geldi.Çok mutlu oldum.Bu patiklerde yeni çikolata kalıbımdan.Önce bu ne küçücükmüş falan dedim ama kullanınca çok hoşuma gitti.Bir tek sorunum var oda çikolatalar dolaptan çıkınca hemen yumuşuyor bunu önlemenin yolunu bilen varsa nolur bana yazsın.
İlk göz ağrısı çikolatalarımı Sevda mavisi arkadaşımın düzenlediği ye#35 çikolata etkinliğine gönderiyorum.Kendisine kolaylıklar diliyorum

Çok güzeller değilmi.Yeni doğum yapmış sevdiklerinize götürülebilecek en tatlı ve basit hediyelerden.

Malzeme

Malzeme falan yok tek malzeme buz dolabımda kalmış eski bitter çikolatalarım.

Benmari usulu erittim(bir tencereye su koyup kaynattım, üzerine başka bir tencereye çikolataları koyup erittim).Sonra sıkma poşetiyle kalıba paylaştırdım.

Bu kadar



Ne kadar minik değilmi güzel mi falan derken yarısını yemişim.Aylardır buzlukta bir kere alıp ısırmadım göya kendim yaptım ya (halbuki sadece eritip kalıba döktüm)çok lezzetli geldiler.
Bu arada gıda boyası kalemi, birkaç çeşit bisküvi kalıbı ve şeker hamuruda aldım.Bakalım başarabilecekmiyim.
Ağzınızın tadı bozulmasın.

8 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok şirin bu patikler ve dediğin gibi doğum hediyesi olarak çok ideal.. Ellerine sağlık.. Pazar gününün fotoğraflarını bekliyorum, kimbilir ne mamalar yaparsın Emel'cim :) Şimdiden size afiyet olsun..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ne sirin papuclar bunlar böyle......
ayrica hediye edilecek güzel bir fikir...Yanliz bu kaliplari nereden buldun onu merak ettim.SEVGILER

Adsız dedi ki...

iyi geceler
ziyaretiniz ve güzel yorumlarınıza çooook teşekkür ediyorum
her daim beklerim bende gelirim
papuçlar harika olmuş ellerine sağlık taze fasulyeyi bende çiğden yaparım senin gibi
hoşçakal
sofrakeyfi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

İade-i ziyarete geldimmmmmm !!! Oğluşumun öpmeye , koklamaya , ısırmaya doyamadığım ayaklarında bu patiklerden olduğunu düşündümde ; vay çocuğumun haline vay :)

Bak senin dolapta yemeyi aklına bile getirmediğin çikolar nede güzel ikramlar haline dönüşmüş !!

Hemen erimesinin sebebi ; havanın ve ellerinin çok çok sıcak olması olabilir mi ?

Kocaman sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

insanın içi neşeyle doluyor bu görüntü karşısında..
öylesine masum bir lezzetki :)
elinize sağlık...çok sevdikk :)))
not: kalıpları nerden temin edebiliriz???

sevgilerrr NuNu

Feyza Fidan dedi ki...

Çok tatlı, çook şirin olmuş bu çikolatalar, tam benlikler valla, kimbilir kaç tane yerim bir seferde ..Ellerine sağlık,
Sevgiler..

lezzetyolculugu dedi ki...

Merhabalar herkeslere yorumları için teşekkürler ederim.Soran arkadaşlarım için belirteyim kalıpları Pasta malzemeleri.com dan aldım.Bir gün sonra geldi.

yapraksarma dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE