12 Mayıs 2008 Pazartesi

Kepekli Rulo Poğaça

Cuma gününden Ablama kurabiyeler yapmıştım.Cumartesi de sabah 10:40 da Azranın doktor kontrolü vardı.Sadece kurabiye içime sinmeyince erkenden kalktım tarifini Pınar'cığımdan aldığım rulo poğaçalardan yapayım dedim.Ama değişiklik olsun diye ben yarım ölçek beyaz,yarım ölçekte kepekli un kullandım.Tavsiye ederim gayet güzel oldu.6.Ayda bebeklere rutin kan ve idrar tahlilleri yapılıyormuş çok şükür temiz çıktı doktorumuz demir ilacına bile gerek duymadı ve bu arada ek gıdaya başladık gözümüz aydın....

Malzemeler
  • 125 gr margarin ya da tereyağı (yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta( birinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(ben yarısını kepekli un kullandım)
  • İç malzemesi için bir kalıp peynir ve biraz maydanoz

Hazırlanışını Arkadaşımın sitesinden bakabilirsiniz.Bu poğaçanın daha önce patateslisini de yapmıştım onuda tavsiye ederim.Patateslisinin iç harcını yaparken ben bir adet soğanı kıyıp yağda kavuruyorum içine bir tatlı kaşığı biber salçası koyuyorum ve enson baharatladığım patates rendesini döküp bir iki karıştırıp kavuruyorum.

Mutlu kalın

7 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim rulo poğaça nefis görünüyor, canım çekti şimdi sabah sabah :) Ellerine sağlık.. Ben de Azra'nın kontrol sonucunu soracaktım sana, yazmışsın, çok sevindim temiz çıkmasına.. Ek gıdalar hakkında da yaz olur mu, arşive koyup saklayacağım referans olarak :) Öptüm..

lezzetyolculugu dedi ki...

Aslıcım teşekkür ederim.Sonuçlar temiz çıktı ayrıca cildiyeyede götürdük.2 ilaç verdi cildi hassas geçer dedi.Ek gıdaya başladık şükür ama Azrann bağırsaklar henüz haazır değil kabız oldu.48 saat yapmayınca fitil koyduk hemen yaptı ama nasıl ağladı anlatamam ömrümden ömür gitti.Bütün bebeklerde oluyormuş ama umarım bir daha olmaz.Mis gibi mamalar yapıyorum kızıma yakında onlarıda yayınlayacağım.
Sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ayyyy canım, kıyamam ona.. Fitil dönemlerini ben de hayal meyal hatırlıyorum, Azra'cık ağlamakta çok haklı :(

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş cnm
tahlillerin de temiz çıkması çok güzel ne güzel ek gıdaya başlamışsınız
öptüm cnm

Unknown dedi ki...

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA YE

Edaca30 ve ben papatya68

Hobidünyam.womanforum için hazırladığımız yemek etkinlikleri "2" poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak ben yani (papatya68) ağırlamak istiyorum poğaçalarınızı alıp gelin çaylar benden:)

yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak bildirmeniz ben gelip kopyaladıktan sonra hem bloğumda ve hemde hobidünyam.womanforum da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR

NOT:

etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz:)

Ayse Pamuk dedi ki...

rulo poğaçanı çokkk beğendim hayatım ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

canım merhaba..

zevklerimiz ne kadar benzeşiyorr bende bu hafta sonu puaca etkinliği için bunun normal undan yapılanını koyacaktım siteme.:)))
ellerine sağlık arkadaşım..

www.blogcu.com/anemonunmutfagi