7 Mayıs 2008 Çarşamba

Kayınvalidemin Kek ve Poğaçaları

Dün Azra'cığımla kayınvalideme gittik ziyarete.Sağolsun bize enfes kek ve poğaçalar yapmış.Tarifi şimdilik yok çünkü vermedi; kayınvalidemde tarif bardakla kaşıkla değil göz kararı bir gün birlikte yapacağız o zaman ölçülerini öğrenip sizlerle paylaşacağım.



İnanın enfestiler poğaça kum gibi insanın ağzında dağılıyor kek ise kocaman kabarmış yumuşacık.Bol üzümlü, cevizli ,kakaolu...
Ama poğaçanın sırrını öğrendim taze köy yumurtası ve köy tereyağı...Yumurtaları komşusu getirmiş.Tereyağda Gümüşhane'den.Azra çok şanslı babannesi ile aynı sitede oturuyor bu güzel lezzetlerle hep iç içe olacak....

5 yorum:

Mebrule dedi ki...

Inan harika gorunuyorlar, cayin yanina ne de guzel gitmistir. Ellerine saglik babaannenin, keske bizim yanimizda da bir nine olsaydi... Sanki kek simdi yanimda olsa 4 dilim yerim, oyle istah acici cekmissin, seninde eline saglik canim :))

Adsız dedi ki...

poğacada kekte super olmus kayınvalıdenın ellerıne kollarına sağlık ama keske tarıfı olsaydı bizde sebelenır yerkende dua ederdık kendınelerıne:) neyse görüntüle yetınecez dedığın gıbı..kendıne ıyı bak arkadasım..


emelinmutfagi.blogcu.com

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim kayınvalidenin ellerine sağlık.. Kek de poğaça da çok güzel görünüyor, tarifi bekliyoruz en kısa zamanda.. Ben şimdiden anneler gününü kutlarım arkadaşım, Azra'cığınla geçireceğin uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim.. Herşey gönlünce olsun, Allah kızını sana bağışlasın.. Öpüyorum çok :)

gülriz dedi ki...

Emelciğim ne güzel geziyorsunuz öyle; kekler poğaçalar da cabası :))))) Keyfiniz daim olsun canım. Mailin yokmuş bende, o yüzden soramadım bir türlü, ablanın doğumu ne zaman olacak? Ayarlayabilirsek birlikte yapalım kurbişleri...

Sevgiler

lezzetyolculugu dedi ki...

Mebruleciğim teşekkürler evet Azra şanslı babannesiyle birlikte.Kayınvalidem çok güzel kek yapar kalıpta yaptığı zamanda çok kabarıyor onun kadar kabarık kek yapanı görmedim henüz.

Emel hanım,merhabalar kayın validemden en yakın zamanda öğrenip paylaşacağım.SEvgiler

Aslıcım çok teşekkürler senin içecek hakikaten çok ferahlatıyormuş denededim ama buzlu suyla :)

Gülrizcim çok teşekkür ederim.Bu aralar geziyoruz hakkaten.17-18-19 mayıstada Pınarlarla Bursa gezisi yapacağız kısmetse.Ablamın doğumuna daha çok var Temmuzun sonlarına doğru hayırlısıyla.Sen kurabiyeyi boşver biz seni çok sevdik kızımla oturmaya beklerim.Hafta içi müsayit olmassan hafta sonu da olur.
Sevgiler