5 Mayıs 2008 Pazartesi

ISPANAKLI PASTAM, TEYZOŞUMUN DOĞUM GÜNÜ ve PDÇSE 22

23 Nisan Ayla teyzemin doğum günüydü harika bir gün geçirdik bir gün öncesinden anneannem ve dedem bize kalmaya geldiler ve sabahta Armağan,Pınar ve can üçlüsüde (kankalarımız :)) bize katıldı ve bizim evin yakınındaki piknik alanında birlikte sabah kahvaltısı yaptık.Ve ordan teyzoşuma gittik.Daha önce yayınlayamadım çünkü bildiğiniz gibi makinem arızalanmıştı ve tamirdeydi makine o gün öğleden sonra tamirden geldiği için içinde hafıza kartı yoktu, kendi hafızası çok fotoğraf almıyor bir kaçtane fotoğraf anca çekebilmiştim ve fotoğraf makinesinin kendi hafızasına kaydettiğimi unutumuşum bir türlü bulamıyordum tesadüfen gördüm ve hemen ekledim.Teyzoşumun doğum günü tekrar kutlu olsun onu çok seviyorum.Pastamın kenarlarını minik eller süsledi teyzelerimin kızları Buse ve Gökçe.Öyle narin yapıyorlardiki mest oldum. Bu arada porselen demlik çay saati etkinliği 22 nin sonları sanırım kaçırmadan hemen tarifimi göndereyim.Arkadaşım Fatoş'a kolaylıklar diliyorum.



Gelelim tarfimize

Malzemeler

  • 250 gr ıspanak(yaprakları haşlanacak robotta püre yapılacak)
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğince un(2,5 su bardağı yetiyor)
  • 2 paket vanilyalı pasta kreması
  • 3 adet muz
  • 1 adet portakal
  • file badem
  • Arzuya göre çikolata parçaları
  • hindistan cevizi

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır içine sırasıyla önce yağ,haşlanmış robotta püre haline getirilmiş ıspanak,vanilya kabartma tozu,un konur çırpmaya devam edilir.26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına fırın kağıdı serilir üzerine karışım dökülür 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirilir.(her fırının ısısı farklıdır kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.)Soğuyunca büyük tırtıklı bıçakla ikiye kesilir.Kekin koyulacağı tabağın üstüne tabağın kenarları süsleme yaparken kirlenmesin diğer bir kaç parça yağlı kağıt konur.Pasta hazır olunca çekilerek çıkarılır.

Not: Ben pandispanyayı bir gün önceden hazırladım daha rahat kesiliyor ve kekin lezzeti daha iyi oluyor.

Kremanın hazırlanışı ve süsleme

Önce bir paket pasta kreması üzerinde yazan tarife göre sütle hazırlanır biraz dolapta beklerilir böylece krema biraz sertleşir ve daha kolay sürülür.İkiye kesilen pastanın alt tabanının üzerine biraz pasta kreması sürülür üzerine bitter çikolata parçaları dizilir onun üzerine muz dilimleri konur ve tekrar pasta kreması sürülür.Üzerine kekin ikinci parçası kapatılır ve kremanın kalan kısmı bolca sürülür(benim kremam süslemeden dolayı yetmedi ve bu yüzden iki paket pasta kreması kullandım sizde duruma göre iki paket yapabilirsiniz).Üzerine hindistan cevizi serpilir.Ve süsleme başlar.Kenarlar file fıstık yada fındıkla süslenir.Pastanın üstüne şanti torbası ile fotoğraftaki gibi krema sıkılır..Portakal dilimleri yerleştirilir.Ve son olarak üstte boş kalan orta göbeğe tekrar file fıstık konur.

Not: Eşim ben bu pastanın kekini hazırlarken-iğrenç ıspanaklı pastamı olurmuş- diye söyleniyordu.Ama tabağını herkesten önce bitirdi .Birde siz söylemezseniz herkes fıstıklı sanıyor.Ben herkes yiyene kadar kah fıstıklı kah ıspanaklı gibi çelişkili ifadeler kullandım.Herkes yiyince gerçekleri açıkladım.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

canım ellerine kollarına saglık harıka olmus.. enfes.. kenar suslemelerı ıcın de yegenlerıne tesekkur edelım:))
teyzecegının de dogum gununu kutlarım hayatım..
daha nıce yıllara..
canım etkınlıge katıldıgın için cok tesekkur edıyorum. 1 hafta daha var sonu degıl yanı..
ıyı haftalar canım..
herzaman bekliyorum:))

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek:)
isim: fatos tuncay
site adı: http://fatostuncay.blogcu.com/
Tarif : Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile;

SEVGİLERİMLE;

FATOŞ

Mebrule dedi ki...

Canim senin hizina yetismek ne mumkun, bu ne hamaratlik... Daha patlican salatasina yorum yazamadan bir de ispanakli pasta...Inanirmisin evde ispanagim olsaydi pazar gunune ispanakli pasta yapacaktim ama maalesef... Senin pastaya bakarak ic geciririm artik, eline saglik cok guzel gorunuyor :) Teyzene uzun ve saglikli bir omur dilerim, cocuklariyla beraber cok cok mutlu olur insallah... Benimde 7 tane yegenim var, annelik disinda en guzel duygu teyzelik bana gore :)

Ayrica fikirlerin de cok hos, emin ol ki cok isime yarayacak...iyi haftalar canim, kendine cok iyi bak...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnmbeni listene eklemenden mutluluk duyarım,sen benim listeme girdin bile:)
pastan harika görünüyor ellerine sağlık.

www.illedeyemek.com dedi ki...

elinize sağlık nefis görünüyorlar,hayırlı günler diliyorum....

Adsız dedi ki...

iyi doğdun teyzoşşşşşşşşşşşşşş


ellerine sağlık
sevgiler

lezzetyolculugu dedi ki...

Fatoşcum asıl ben davet ettiğin için teşekkür ederim.Bİr hafta daha varsa bir tarif daha göndereyim ben :)

Kadının mutfaği davetin için teşekkür ederim mutlaka katılacağım.

Mebrulecim teşekkür ederim teyzem bemin annem gibidir bizde çok emeği var.
Ispanaklı pastayı tavsiye ederim güzel oluyor.
Önerileri eminim sen biliyosundur ve yine eminim daha çok şey biliyorsundur benimki belki faydam olur mantığı:)

Semracım çok teşekkür ederim

Yeşim hanım çok teşekkür ederim her nekadar teyzem iğrenç çıkmışım kaldır o resmimi güzel bir tane koy desede o benim için her haliyle güzel o yüzden kalacak.
Bende 22 nisanda doğan ablanızın doğum gününü kutlarım Allah sevdikleriyle uzun ömürler nasip etsin
Sevgiler

Adsız dedi ki...

nefis bir pasta
yapanlarin ellerine saglik
yiyenlere afiyet olsun
teyzosununda dogumgunu kutlu olsun
sevgiler

www.yenitadlar.blogcu.com

Ayse Pamuk dedi ki...

hayran kaldım vallahi bir dilim istiyorummmm

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim teyzenin doğumgününü kutlarım, nice senelere inşallah sağlıkla sıhhatle.. Pastan da çok güzel görünüyor, şimdiye kadar gördüğüm ıspanaklı pastalardan daha farklı süslenmiş.. Herkes tadını çok methediyor, ben hala cesaret edemeyenlerdenim :) Afiyetler olsun..

Adsız dedi ki...

ayla teyzeeee doğum günün kutlu olsun..nice mutlu yıllara sevdiklerinle inşallah..herkesi çok özledim.resimini görünce çok sevindim emelcim iyiki burda bizimle paylaşmıssın hiç değişmemiş ayla teyze..canım arkadaşım resimler yine harika tarifler müthiş elinin lezzetini zaten çok iyi biliyorum mükemmel sizi çok seviyorum emelim azramıda senide kocam öpüyorum sevgiler KÜBRA