4 Mayıs 2008 Pazar

PATLICAN SALATASI

Bu gün keyfim yok harcadığım nefes ettiğim kelama deymeyecek o yüzden tarifime geçiyorum.

Sevgiler


Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 5-6 adet çarliston biber yada sivri biber(benimkiler orta büyüklükte idi)
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak(arzuya göre çoğaltılabilir)
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • sirke(yaklaşık 3 kaşık kadar)
  • limon(limonunuz suluysa yarım yetecektir)
  • tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber,yada pul biber
  • süslemek için maydonoz
(baharatlar ve ekşilik herkesin ağız tadına göre farklı olacağından sizler kendi zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Hazırlanışı
Patlıcanlar ve biberler yıkanır kurulanır 180'c fırında közlenir.(Yaklaşık 35- 40 dakikada közleniyor).Patlıcanlar ve biberler közlenince kabukları soyulur minik minik doğranır(püre olacak şekilde ezerseniz patlıcan salatası değil patlıcan ezme olur oda çok güzel bir mezedir.)Derin bir kabın içerisine domatesler rendelenir yada kabukları soyulup minik minik doğranır.Sarımsak rendelenir içine patlıcan ve biberler, 1 çay kaşığı karabiber,tuz,1 çay kaşığı toz biber,zevkinize göre sirke ve limon(sirke koymayacaksanız bir limon koyabilirsiniz)son olarakta zeytin yağı konularak karıştırılır.Salata tabağına konur üzeri arzuya göre süslenir.
Not : Ben 1 tatlı kaşığı biber salçasını zeyinyağında biraz kavurdum içine ilave ettim isterseniz sizde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

9 yorum:

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

sitenizi çok güzel buldum sevdiğim gibi sade ve şık bir site.tariflerinizde sunumlarınızda oldukça şık.daha evvel rastlamadığıma şaşırdım doğrusu.ellerinize sağlık.bundan sonra daha sık görüşmek dileğimle.

ESRA dedi ki...

hımm nefis görünüyor,patlıcan olsunda ne olursa olsun bence:)çok güzel ellerine sağlık.

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba
canım neden keyifsizsin umarım kötü bir şey değildir bak bahar geldii artık yüzümüzden gülücüklerin eksik olmaması lazımmm ...ellerine sağlık salatanda çok güzel olmuş..

www.blogcu.com/anemonunmutfagi

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm en güzelini yaparsın evde hazırlamakla.bebiş için,aslında hepimiz için en güzeli bu.turşu döneminde bana bir not yazarsın hemen veririm inş.cnm biliyorsun yaz sonu gibi istersen şimdide veririm ama unutulur belki.sana yeni öğrendiğim bir kolaylığı söylemek geldi içimden:)ben ilk kez duydum ama bayıldım fikre mesela taze fasulye,resimde gördüğün soslu patlıcan ,biber kızartmaları yani kaynaması gereken hertür konserve yi bilirsin evde suda kaynatmak zordur kırılır patlar vs.. bir arkadaşım bana kavanozların bulaşık makinesine yerleştirildikten sonra (dik olarak ters değil) en yüksek derecede deterjan koymadan yıkandığında hemen vakkumlandığını söyledi.bence süper birşey ya büyük kolaylık.bebek var dedin ya söylemek istedim(bide biliyormuşun rezil olduk:).öptüm cnm bebeğine de öpücükler.

kirazdünyası dedi ki...

canının sıkkın olmasının çok ciddi bir nedeni yoktur umarım
salatan çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)

lezzetyolculugu dedi ki...

Semracım harikasın hiç mi hiç duymadım bu fikri mutlaka deneyeceğim.Birde olmazmış bütün fasulyeler dökülürmüş falan valla hepsini isterim senden :)))))Ben konserveden hiç anlamam o yüzden araştırmalara başladım ve seninkilere bayıldım hele o kapaklar süper.
Sevgili Anemo kötü bir şey yok çok şükür duyarlılığınız için teşekkür teşekkür ederim.

Esracım çok teşekkür ederim beğenmene sevindim.

Kiraz dünyası çok teşekkür ederim Çok şükür önemli bir şey yok kızımı öptüm kokladım geçti zaten
sevgiler

Adsız dedi ki...

selam canım hımmmm bayılırım patlıcan salatasına nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle nilgün

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim patlıcan salatan süper olmuş, bu şekilde hiç yapmamıştım.. Hele de salça fikri çok hoşuma gitti.. Hayırdır, neden sıkıldı canı arkadaşımın?

Adsız dedi ki...

canım seninde ellerine sağlık biz ailecek bayılırız patlıcan salatasına. bu arada kümbet pastam ile ilgili bir açıklama yapmak isterim.aslında orjinalinde keki dahi her şey evde yapılıyor ama benimki biraz tembel işi oldu.:)) varsın olsun hem pratik hem lezzetli hemde şık oldu. denemeni tavsiye ederim.sevgiler aslı

http://asmutfak.blogcu.com