2 Ağustos 2013 Cuma

ELMALI,FINDIKLI KEK



Herkese hayırlı Ramazanlar.Elmalar bahçeden olunca değerlendirmek gerek diye düşünüp elmalı kek pişirdim.Bayram da tatlı bir atıştırmalık isterseniz işte size tarif.

malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeli yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 limonun kabuğu+1 yemek kaşığı kadar limon suyu(ben Dr. oetkerin limon aromasından yarım şişe kullandım)
  • 1 çay bardağı toz fındık(fındığı robotta çekip fındık tozu haline getirdim)
  • 2 ekşi elma
Üzeri için
  • kayısı yada şeftali reçeli
  • toz fıstık

Hazırlanışı
  • şeker,tuz ve yumurta iyiçe çırpılır
  • içine süt,yağ ve yoğurt ilave edilir biraz daha çırpılır
  • un,kabartma tozu,vanilin,  elenir 
  • limon kabuğu ve suyu da ilave edilip çırpmaya devam edilir iyice çırpıldıktan sonra 
  • toz fındık konur ve tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır
  • Az yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür
  • Üzerine elma dilimleri yerleştirilir (çok ince doğramamanızı tavsiye ederim)
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Yaklaşık 40 dakika sürüyor fırından fırına fark edebilir kürdanla kontrol edebilirsiniz kürdana yapışmıyorsa tamamdır.
  • Fırından çıkan keke fırça yardımıyla reçel sürülür.Toz fıstıkla süslenir
Afiyet olsun

3 yorum:

pınar dedi ki...

elmalı pasta en sevdıgım pastadır ve cok sık yaparım...bırde böyle deneyecegıhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/m...ellerınıze sağlık..

Meliha Çalışkan dedi ki...

Nefiss görünüyor canım nefisss:)
Ellerine sağlık canım:)

Akdeniz Kızı dedi ki...

elmas nasılda güzel yakışıyor tatlılara ellerinize sağlık