
Herkese hayırlı Ramazanlar.Elmalar bahçeden olunca değerlendirmek gerek diye düşünüp elmalı kek pişirdim.Bayram da tatlı bir atıştırmalık isterseniz işte size tarif.
malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 tepeli yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 limonun kabuğu+1 yemek kaşığı kadar limon suyu(ben Dr. oetkerin limon aromasından yarım şişe kullandım)
- 1 çay bardağı toz fındık(fındığı robotta çekip fındık tozu haline getirdim)
- 2 ekşi elma
Üzeri için
- kayısı yada şeftali reçeli
- toz fıstık
Hazırlanışı
- şeker,tuz ve yumurta iyiçe çırpılır
- içine süt,yağ ve yoğurt ilave edilir biraz daha çırpılır
- un,kabartma tozu,vanilin, elenir
- limon kabuğu ve suyu da ilave edilip çırpmaya devam edilir iyice çırpıldıktan sonra
- toz fındık konur ve tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır
- Az yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür
- Üzerine elma dilimleri yerleştirilir (çok ince doğramamanızı tavsiye ederim)
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Yaklaşık 40 dakika sürüyor fırından fırına fark edebilir kürdanla kontrol edebilirsiniz kürdana yapışmıyorsa tamamdır.
- Fırından çıkan keke fırça yardımıyla reçel sürülür.Toz fıstıkla süslenir
Afiyet olsun
3 yorum:
elmalı pasta en sevdıgım pastadır ve cok sık yaparım...bırde böyle deneyecegıhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/m...ellerınıze sağlık..
Nefiss görünüyor canım nefisss:)
Ellerine sağlık canım:)
elmas nasılda güzel yakışıyor tatlılara ellerinize sağlık
Yorum Gönder