Malzemeler
- 1 paket margarin yada 250 gr tuzsuz tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
 - 150 gr pudra şekeri
 - 1 yumurta
 - 3,5 su bardağı un(hamuru toplamak için bir iki avuç daha gerekebilir)
 - 1 paket vanilin
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 çay bardağı fındık içi( fındığı rondo da toz haline getirdim)
 - yarım şişe dr. oetker'in limon aroması (yoksa yarım limonun suyu ve kabuk rendesini kullanabilirsiniz)
 
Hazırlanışı
- yumuşamış tereyağ yada margarin,pudra şekeri ve yumurta çırpıcı ile krema haline getirilir.
 - limon aroması ve fındık tozu ilave edilir
 - un,kabartma tozu,vanilin elenerek yoğurulur.
 - hamur toplanınca buzdolabında yarım saat dinlendirilir
 - nişasta serpilmiş tezgahta yaklaşık yarım santim kalınlığında açılır kalıplarla kesilir
 - önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir(fırın ısıları farklıdır üzeri çok kızarma malı)
 - kurabiyeler soğurken şeker hamurları istenilen renklerle renklendirilir incecik açılır ve kalıplarla şekiller çıkarılır.
 - (kurabiyenin üzerine şeker hamuru yapıştırmak için ince bir tabaka bal kullanılır
 - şeker hamurunun üzerine ikinci bir şeker hamuru yapıştırılacaksa az miktarda su sürülür
 - Kurabiyelerin üzerini süslemek için kurabiyeleri kestiğiniz kalıpları ve alacağınız çeşitli modellerde ki modelleme cetvellerini kullanabilirsiniz.
 
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder