15 Temmuz 2013 Pazartesi

Vişne reçeli Dolgulu Kelebek Kek


 


Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.Bu mübarek günlerde Rabbim herkesin dualarını kabul eder inşallah.
Gelelim kekimize; kekimiz çikolatalı ve vişne reçeli dolgulu..Adından da anlaşılacağı gibi görüntüsü kelebeği andırıyor.Hem sunumu,hem tadı beğeni topladı umarım sizde beğenirsiniz.

Malzemeler(12 kap kek içindir)
  • 2 yumurta
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  •  1 yemek kaşığı krem çikolata (ben nutella kullandım)
  • 3 yemek kaşığı kakao(ülker tercih ettim)

Hazırlanışı
  • şeker,yumurta ve bir çimdik tuz içindeki şeker eriyip yumurtalar köpük haline gelene kadar çırpıcı ile çırpılır
  • içine süt ve sıvı yağ ilave edilir biraz daha çırpılır
  • Daha sonra kakao ve nutella konur ve son olarak un,vanilin,kabartma tozu elenerek ilave edilir çırpıcı ile çırpmaya devam edilir yaklaşık 3-4 dakika çırpıldıktan sonra kap kek kağıtlarına paylaştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.(Yaklaşık 20-25 dakika sürüyor fırından fırına fark edebilir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz kürdana yapışmıyorsa kek hazırdır.)
Süsleme
  • 2 saat dinlenen keklerin ortalarından bıçak yadımı ile minik yuvarlak huni şeklinde çukur kesilir.
  • Açılan çukurlara vişne reçeli yada herhangi bir reçel yada marmelat konur.
  • Kesilen kapaklar ikiye kesilir ve keklerin üzerine sırt sırta gelecek şekilde konur üzerlerine pudra şekeri serpilir.




Afiyet olsun....


1 yorum:

Akdeniz Kızı dedi ki...

harika görünüyorlar ellerinize sağlık