20 Mart 2013 Çarşamba

Mercimek Köftesi


Günlerin,beş çaylarının,doğum günlerinin kahramanı mercimekli köfteye blogumda tekrar yer vermek istedim.Çünkü çok sık yapıyorum.Hatta fotoğraflar kayınvalidemin dün gelen misafirleri için yaptıklarımdan ve artık daha da iddalı olduğum bir konu.Daha önce tarifini yayınlamıştım burada.Ama bir iki püf noktası vermek istiyorum

  • kesinlikle çiğ köftelik siyah bulgur kullanmayın (ben kullandım iyi sonuç vermiyor)
  • soğanı bol olursa daha lezzetli oluyor 1 su bardağı mercimek için orta boy 3 tane soğan iyi olacaktır(ama bence iyi kavurun ağıza sert sert gelmesin)
  • Herkes mercimeyi 1,5 su bardağı ,bulguru 1 su bardağı  koyuyor ben tam tersini kullanıyorum mercimek fazla olunca daha ağır oluyor
  • Salçanızın kaliteli olması çok önemli özellikle biber salçanız el yapımı ise renk daha canlı daha güzel olur
  • Bol yağda soğan ve salçayı kavurduktan sonra mercimekli bulgur karışımına azar azar döküp yoğurun böylece yağı fazla gelirse tamamını kullanmazsınız.
  • Mercimeğiniz iyi pişsin diri diri olduğunda ağızda sevimsiz bir tad bırakıyor.
  • Suyu az gelirse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz fazla ise bulguru biraz daha fazla koyabilirsiniz.


Mercimek köftesiyle çok anım oldu bir keresinde taze soğan yerine yanlışlıkla taze sarımsakla bile yapmıştım o bile fena değildi.


Umarım faydalı bilgiler olmuştur.
Afiyet olsun..

2 yorum:

ebru dedi ki...

Kim sevmez mercimek köftesini.Bizim evde de çok sık yapılır. Ellerine sağlık.

Canan Demirbağ dedi ki...

nefis gözüküyor,ellerine sağlık.